Select Page

Ministarstvo obrane BiH prima 260 vojnika iz reda hrvatskog naroda

Ministarstvo obrane BiH prima 260 vojnika iz reda hrvatskog naroda

Ministarstvo obrane Bosne i Hercegovine 16. kolovoza ove godine ponovno će raspisati Javni oglas za popunu upražnjenih formacijskih mjesta za prijem kandidata u profesionalnu vojnu službu u početnom činu vojnika Oružanih snaga BiH, kojim je predviđen prijem vojnika iz reda hrvatskog naroda na ukupno 261 upražnjeno formacijsko mjesto u OSBiH.

Radi se o formacijskim mjestima u Oružanim snagama BiH koja se popunjavaju kandidatima iz reda hrvatskog naroda, a koja nisu popunjena putem Javnog oglasa za prijem kandidata u profesionalnu vojnu službu u početnom činu vojnika, koji je objavljen krajem travnja ove godine.

Ministarstvo obrane BiH na ovaj način pruža mogućnost i pogodnost mladim građanima i građankama BiH, koji ispunjavaju uvjete i budu odabrani kroz objektivan i transparentan proces prijema, da imaju posao sa sigurnom plaćom i mogućnošću besplatnog obučavanja, profesionalnog razvoja, napredovanja i izgrađivanja karijere u Oružanim snagama BiH.

Testiranja kandidata će se obaviti u centrima za regrutiranje u: Sarajevu – kasarna “Rajlovac”, Banjoj Luci – kasarna “Kozara”, Čapljini – vojarna “Božan Šimović” i Tuzli – vojna baza “Aerodrom Dubrave”.

Nakon završenih testiranja, Komisija za izbor će obaviti intervju s najuspješnijim kandidatima i nakon završenog intervjua izvršiti izbor i predložiti ministrici obrane BiH kandidate za upućivanje na osnovnu vojničku obuku, priopćeno je iz Ministarstva obrane BiH.

Kandidati, koji uspješno završe osnovnu vojnu obuku, primaju se u vojnu službu u početnom činu vojnika na formacijska mjesta na koja budu izabrani u procesu prijema.

Abcportal.info

OGLASI

Loading