Select Page

Ministarstvo obrazovanja ŽZH prekinulo proces provjere diploma

Ministarstvo obrazovanja ŽZH prekinulo proces provjere diploma

Proces provjere vjerodostojnosti svjedodžbi i diploma zaposlenih u obrazovanju Županije Zapadnohercegovačke prekinut je iako je rok za završetak procesa provjeri bio prosinac 2019. godine, potvrđeno je u utorak za Bljesak.info iz Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH-a.

Kako su obrazložili iz Ministarstva, proces provjere diploma započeo je u lipnju 2019. godine kada je Ministarstvo uputilo dopis svim predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama u ŽZH te Akademiji likovnih umjetnosti Široki Brijeg. U dopisu je navedeno da se ustanove ŽZH zadužuju da od obrazovnih ustanova koje su izdale diplome ili svjedodžbe o stečenoj stručnoj spremi njihovih zaposlenika, a koja je uvjet za obavljanje poslova radnog mjesta na koje su zaposleni, provjeri vjerodostojnost diploma.

Diplome koje se provjeravaju, tvrde, trebaju biti u skladu s podacima iz osobnih dosjea i to za sve zaposlene (nastavne i nenastavne zaposlenike), kao i za sve angažirane radnike po bilo kakvom drugom osnovu ili ugovoru, naveli su iz Ministarstva.

Izviješća o realizaciji provjere vjerodostojnosti diploma i svjedodžbi, predškolske ustanove, osnovne i srednje škole u ŽZH i Akademiji likovnih umjetnosti Široki Brijeg su, navode iz Ministarstva obrazovanja, trebali dostaviti ovom Ministarstvu u roku od šest mjeseci.

”Nakon započetih postupaka provjere, javljale su nam se škole i druge odgojno-obrazovne ustanove i obavijestile nas da visokoškolske ustanove traže uplatu naknada u iznosu od 100 KM za provjeru jedne diplome. Sredstava za tu namjenu nije bilo i taj proces je zaustavljen”, naveli su u odgovoru za Bljesak.info iz Ministarstva obrazovanja ŽZH kojeg potpisuje ministrica Ružica Mikulić.

Inače, prema objavljenjem podacima Ministarstva, na području ŽZH je 14 javnih osnovnih škola, sedam srednjih, četiri javna vrtića te Akademija likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru.

Županija Zapadnohercegovačka provjera diploma Ružica Mikulić škole

OGLASI

Loading