Select Page

MJEŠTANI POSUŠKOG ZAGORJA RAZOČARANI, JUČER PRIKUPLJENE VELIKE KOLIČINE SMEĆA OKO VODENOG BISERA!

MJEŠTANI POSUŠKOG ZAGORJA RAZOČARANI, JUČER PRIKUPLJENE VELIKE KOLIČINE SMEĆA OKO VODENOG BISERA!

Na području Općine Posušje na desetine je divljih deponija smeća koje ugrožavaju i zdravlje građana.

U doba koronavirusa sve više su posjećene destinacije koje obiluju prirodnim ljepotama. Ružički potok, Jezero Tribistovo, Žukovica, Radovanja, Golf tereni na Topali i mnoge druge destinacije u našoj općini. No jučer su nas kontaktirali mještani sela Zagorje koji u svom selu imaju prirodni biser koji prkosi svojom ljepotom godinama-Žukovicu. Žukovica je posljednjih tjedana postala jedna od omiljenih destinacija Posušanki i Posušana, no mnogi ne znaju čuvati ono što imaju. Velike količine plastičnih boca, kesa, različitih plastičnih folija i svega drugoga može se naći uz ovaj vodeni dragulj u MZ Zagorje.

Vrijedni mještani ovog udaljenog posuškog sela očistili su prilaz, obližnju šumu , prostor pored lokalnog puta i prostor oko samog vodopada. U sklopu jednodnevne akcije prikupljeno su velike količine otpada. Mještani MZ Zagorje tj. mladi iz ove mjesne zajednice još jednom apeliraju na sve žitelje Općine Posušje koji posjećuju ovaj prirodni fenomen, da ne bacaju smeće i da ovaj dragulj bude na ponos svih, te su pozvali Općinu Posušju da više računa povede o ovom zaista prekrasnom mjestu u našem Posušju. Podsjetimo Žukovica je rječica u BiH. Izvire u zaseoku Crno Osoje koje se nalazi u selu Zagorje kod Posušja.

Teče kroz Zagorje gdje neki stanovnici toga sela koji žive uz njezin vodotok koriste njezinu vodu za zalijevanje povrtlarskih i ratarskih kultura na svojim njivama. Rijeka Žukovica bogata je pastrvom, a na svom toku Brini između Zagorja i Vira tvori Vranino jezero, koje se nalazi među liticama.

Samo jezero sastoji se od tri kotla, a zbog visokih litica u drugi i treći kotao nikada ne dopire sunce, pa je u njima voda jako hladna i opasna za kupače. Žukovica se u virskom polju ulijeva u rijeku Ričinu.

ČUVAJMO PRIRODU

https://www.posuski.info/

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading