Select Page

Mlada misa fra Nikole Jurišića

Mlada misa fra Nikole Jurišića

Mladomisnik fra Nikola Jurišić, član Hercegovačke franjevačke provincije danas je proslavio Mladu misu u svojoj rodnoj župi Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Posušju.

Mnoštvo puka prisustovalo je ovom velikom događaju za katolički puk u Posušju. Uz koncelebraciju mnoštva svećenika i provincijala Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenka Šteku, na koncu mise mladomisnik fra Nikola se zahvalio „dragom Bogu što mu je podario život, te što mu je dao obitelj u kojoj je rastao u molitvi. Zahvaljujem se i roditeljima, braći i sestrama, ali i Hercegovačkoj franjevačkoj provinciji. Svi oni su cijelo vrijeme bili uz mene i pomagali“, kazao je fra Nikola.

Provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko je poručio da se molimo za ustrajnost fra Nikole u svom pozivu, ali i za druge svećenike provincije.

Fra Mladen Vukšić, župnik u župi Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije u Posušju je zahvalio Bogu za duhovna zvanja i pozvao puk na molitvu za nova duhovna znanja. Istaknuo je da je današnja mlada misa prva u ovoj župi nakon deset godina. Zadnja mlada misa u ovoj župi bila je ona patera Ikea Mandurića 2009. godine.

Današnje evanđelje po Luki pita „Što mi je činiti da život vječni baštinim?“ Odgovor je: „Ljubi Gospodina Boga svojega iz svega srca svoga, i svom dušom svojom, i svom snagom svojom i svim umom svojim: i svoga bližnjega kao samoga sebe“. „“Tko je moj bližnji?“ pitali su Isusa tadašnji učenjaci. On je odgovorio prispodobom o milosrdnom Samarijancu. Propovjednik na današnjoj mladoj misi fra Marin Karačić je osvrćući se na evanđelje kazao da je lako ljubiti onoga koji nam čini milosrđe, ali da smo pozvani ljubiti i svoga neprijatelja.

Fra Nikola je za svećenika zaređen u Mostaru u katedrali Marije Majke Crkve, na svetkovinu sv. Petra i Pavla, apostolskih prvaka, 29. lipnja ove godine. Odlukom uprave provincije raspoređen je za župnog vikara u župi. sv. Ante Humac. Fra Nikola dolazi iz mnogobrojne obitelji Jurišić, treći je od ukupno osmero djece.

Za svoje mladomisničko geslo fra Nikola je izabrao citat iz Evanđelja po Mateju: „Učitelju, za tobom ću kamo god ti pošao.“

radioposusje.ba

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading