Select Page

Mladi iz Posušja na Susretu hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru

Mladi iz Posušja na Susretu hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru

U 1 sat poslije ponoći, u subotu 29. travnja ukupno 7 autobusa s prostora naše općine otputovalo je u Vukovar na 10. Susret hrvatske katoličke mladeži. Kako je protekao ovaj jubilarni susret piše bitno. net i IKA.

Susret hrvatske katoličke mladeži 2020. održat će se u Zagrebu, objavio je predsjednik Hrvatske biskupske konferencije mons. Želimir Puljić na središnjem događaju SHKM u Vukovaru – euharistijskom slavlju na posebno uređenom prostoru kod dvorca Eltz u Vukovaru koje je predvodio đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit Đuro Hranić.

Na euharistijskom slavlju u koncelebarciji je bio niz biskupa iz Hrvatske i BiH i drugih crkvenih dužnosnika, a misi su nazočili predstavnici lokalnih vlasti te te zastupnici Hrvatskog sabora i Europskog parlamenta kao i predstavnici prosvjetnoga, kulturnoga, znanstvenoga, političkoga, gospodarskoga i društvenoga života.

Riječ dobrodošlice izrekao je domaćin i predvoditelj slavlja nadbiskup Hranić.
“Kako li je divno Božji Duh potaknuo poslanje naše Crkve i danas, ‘od sva četiri vjetra’ ovdje u Vukovaru sabrao je ‘Crkvu mladih’ – na deseti Susret hrvatske katoličke mladeži! Draga mladosti! Tko da ne osjeti radost! Tko da je, u snazi Kristove nazočnosti, danas s vama ne podijeli! Dobro nam došli u Đakovačko-osječku nadbiskupiju – u Slavoniju, Baranju i Gornji Srijem! Uime cijele naše nadbiskupije, uime svih vjernika, svake naše obitelji, i naših starih i bolesnih, uime svećenika, redovnika i redovnica, uime nadbiskupa u miru Marina, uime svih Vukovaraca, te sasvim osobito uime svih mladih naše nadbiskupije: Dobro došli u grad Vukovar”, rekao je nadbiskup Hranić, pozdravljajući mlade iz svih (nad)biskupija u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, iz Vojvodine i hrvatske dijaspore diljem Europe, kao i skupinu mladih Poljaka iz župe Miklušovic Krakovske nadbiskupije.

Nakon popričesne molitve na misi SHKM-a, zahvalu mladim hodočasnicima, njima oko 30.000, uputio je domaćin nadbiskup Đuro Hranić. „Hvala vama mladima, vašim svećenicima i voditeljima vaših skupina što ste prihvatili hodočasnički napor i žrtvu te s različitih strana došli na ovaj susret mladih. Drago nam je što ste došli. Želimo vam ugodan ostatak boravka među nama danas i sutra. Ono što je dobro ponesite sa sobom u srcu, a naše propuste i pogreške nam oprostite”.

Svoje dojmove kao i bogatu fotogaleriju donosi nam frama Posušje.

http://www.frama-posusje.com/content/mladi-iz-posu%C5%A1ja-na-susretu-hrvatske-katoli%C4%8Dke-mlade%C5%BEi-u-vukovaru

OGLASI

Loading