Select Page

Mladi iz Vira kroz udrugu planiraju raditi na dobrobiti zajednice

Mladi iz Vira kroz udrugu planiraju raditi na dobrobiti zajednice

Mladi župe Vir ove su subote, 13. travnja 2019. u OŠ Franice Dall’era u Viru upriličili druženje uz film. Okupio se veliki broj mladih, a gledali su francuski film pod nazivom Nespojivi koji govori o prijateljstvu, zajedništvu, spajanju različitih profila ljudi.

No nije cilj ovoga druženja bio samo film. Riječ je o inicijativi kojom se želi pridonijeti boljem sutra u ovom mjestu. Inicijativu su pokrenuli mladi iz Vira okupljeni u Zboru mladih koji planiraju osnovati udrugu kroz koju će dalje realizirati planirane aktivnostosti. Mladi žele nastaviti ucrtanim putem i ostvarivati želje i ideje koje su razvijali tijekom godina. Kroz planirane aktivnosti žele odati i priznanje svom preminulom prijatelju, voditelju Zbora u Viru Milanu Miji Đereku. Prošlo je mjesec dana od tragične pogibije, ovog iznimno nadarenog studenta glazbene umjetnosti, koji je nesebično davao sebe za zajednicu i bio omiljen u društvu. Svoje ciljeve mogu jedino postići zajedno, stoga su uputili poziv da im se pridruže svi koji to mogu i žele.

O inicijativi i planovima razgovarali smo uoči subotnje projekcije s predvoditeljima inicijative Ivanom Polićem i Anđelom Galić. Ivan Polić nam je ispričao kako je krenula inicijativa. Oni su posljednje dvije godine posebno intenzivirali svoje aktivnosti u župi. „Zbog gubitka našeg prijatelja Milana Mije Đereka krenuli smo u inicijativu udruživanja mladih. Želimo napraviti promjene“, kazao je Ivan koji nam je otkrio kako je u tijeku prikupljanje dokumentacije za osnivanje udruge.

Anđela Galić pozvala je sve koji to mogu i žele da im se pridruže i pomognu. „Mi se nadamo da će nas podržati svi oni koji su otvorenog uma. Otvoreni smo za suradnju sa svima. Mi jesmo mjesto iz kojeg se odlazi, ali se nadamo da će ovo biti jedan novi početak“, kazala je Anđela koja nam je potvrdila kako imaju u planu napisati knjigu o prijatelju koji više nije među njima, a koji je uvjek govorio kako je tu zbog njih. „Sad smo mi tu za njega“, poručila je Anđela.

Mladi su zahvalili svima na podršci, posebno župniku don Iliji Drmiću, ravnateljici škole Dijani Galić na ustupljenoj dvorani. Ističemo posebno kako im se ove subote pridružio i Mićin prijatelj glazbenik Nikola Begić, koji im pružio i tehničku podršku. Publika se odazvala u velikom broju. Nju su u najvećoj mjeri činili mladi. Vjerujemo da će poziv koji su uputili iz ove župe naići na otvorena srca kod mnogih, a kad je srce otvoreno nijedan san nije nedostižan.

Mlade župe Vir potražite na Facebook i Instagram profilu, putem kojih možete pratiti njihove aktivnosti.

radioposusje.ba

OGLASI

Loading