Select Page

MLADIFEST 2021.: U Međugorje stižu mladi iz cijeloga svijeta, budi se život, klice dobrote…

MLADIFEST 2021.: U Međugorje stižu mladi iz cijeloga svijeta, budi se život, klice dobrote…

Ovogodišnji 32. po redu Festival mladih u Međugorju održat će se od 1. do 6. kolovoza pod geslom “Koje dobro moram činiti?” (Mt 19, 16). Program ovogodišnjeg, za razliku od prošlogodišnjeg, Mladifesta sastoji se od prijepodnevnoga i poslijepodnevnoga programa (molitva, pjesma uz međunarodni orkestar i zbor, kateheza, svjedočanstva) te večernjega programa (krunica, euharistija, klanjanje, molitva sa svijećama, molitva pred križem, igrani film zajednice Cenacolo…).

Posebna radost i mir

I ove godine očekuje se veliki broj crkvenih velikodostojnika, što nam je potvrdio i međugorski župnik fra Marinko Šakota. Misna slavlja na Mladifestu predslavit će kardinal Robert Sarah, apostolski nuncij u BiH nadbiskup Luigi Pezzuto, nadbiskup Tadeusz Wojda, biskup Guido Gallese i fra Miljenko Šteko, provincijal Hercegovačke franjevačke provincije. – Dolazak kardinala Roberta Saraha, nadbiskupa i biskupa na Mladifest veliki je događaj i velika radost za sve nas. Mladi su sretni kada vide da su pastiri s njima, a pastiri su sretni kada vide toliko mladih koji mole i slave Gospodina – kazao nam je fra Marinko Šakota koji nema očekivanja što se tiče broja mladih koji će biti na ovogodišnjem Mladifestu, a dodaje da “koliko ih god dođe, svi su dobrodošli”. Međugorski župnik fra Marinko Šakota mladima je još jednom približio ono što je najvažnije na Mladifestu. – Mladifest u Međugorju doista je poseban, čudesan doživljaj vjere i molitve. Sve što se događa na tom molitvenom susretu – počevši od predstavljanja nacija, molitve krunice na Podbrdu, jutarnjih molitvi, kateheza, svjedočanstava, zbora i orkestra, volontera, večernjega molitvenog programa, krunice, euharistije, klanjanja, molitve sa svijećama, procesije s Gospinim kipom, predstave zajednice Cenacolo, poslanja i oproštaja te na koncu euharistije na Križevcu u 5 sati ujutro – svi ti događaji takve su naravi da uzdižu i razgaljuju dušu, hrane je zdravom duhovnom hranom, ispunjavaju nekim posebnim mirom i posebnom radošću te daju ohrabrenje i snažan poticaj da se nastavi živjeti vjeru i molitvu, hod s Gospom i s Isusom u svojoj svakodnevici.

Dolazak iz cijelog svijeta

Doista je čudesno kako se u tolikim mladima za vrijeme Mladifesta budi život, bude klice ljubavi i dobrote, klice radosti i kako neki tajanstveni mir ulazi u njihova srca. Neopisiv je to osjećaj dok se promatra lica mladih i opaža kako se oni osjećaju voljenima i prihvaćenima te kako i oni ljube Boga, Isusa, Mariju, molitvu, euharistiju, ispovijed, klanjanje. Teško je izraziti riječima onu pozitivnu napetost koja se osjeća u zraku, ono iščekivanje, ono slušanje koje vlada u molitvenom prostoru ispred vanjskog oltara! A najljepše i najčudesnije je vidjeti kako mladi na Mladifestu ljube Crkvu! Kako vole svećenike i kako se svećenici osjećaju voljenima i prihvaćenima – kazao nam je fra Marinko objašnjavajući kako je Mladifest susret osoba u jednostavnosti i otvorenosti srdaca. – Tolika radost, milina, ljubav, dragost i mir! I neka neopisiva sreća! Toliki iz cijeloga svijeta, a nitko stranac! Toliki nepoznati, a svi nam dragi! Nitko u središtu pozornosti, a svatko s osjećajem da je prihvaćen i voljen! Vruće, ali nikome ne smeta! Kateheze, svjedočanstva, propovijedi, a nikome nije dosadno! Dugo traju programi, ali nije ništa dugo, naprotiv, još bismo ostali u pjesmi, plesu i radosti – zaključio je fra Marinko Šakota.

Prvi dani vrućega kolovoza mnogima su iz cijeloga svijeta odavno rezervirani za Međugorje i Mladifest.

VL

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading