Select Page

MOSTAR: Deložacija obitelji Šarić odgođena, u ‘živom zidu’ preko tristo ljudi

MOSTAR: Deložacija obitelji Šarić odgođena, u ‘živom zidu’ preko tristo ljudi

Na današnji dan 27. siječanj, točnije jutros u 9 sati, zakazana je deložacije mostarske obitelji Šarić.

Grupa aktivista koji su se proteklih dana okupili na društvenim mrežama, sugrađani obitelji Šarić i nnjihovi prijatelji, pokušat će danas mirnim okupljanjem, odnosno živim zidom, spriječiti deložaciju ove nesretne obitelji, piše Prvi.tv

Podsjetimo, mostarska umirovljenica Kata Šarić i njezina obitelj, dobili su naređenje da svoj dom napuste 27. siječnja ove godine.

Sudske su joj vlasti za taj dan zakazale deložaciju, zbog samo nekoliko tisuća maraka osnovnog duga.

Njihovo izbacivanje na ulicu mogu zaustaviti jedino suci Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, kojima je poslana zamolba da do konačne presude odgode rješenje o deložaciji.

Prema zaključku Općinskog suda Mostar u njezin će stan useliti djelatnica toga istog suda koja je, tvrdi Kata, taj stan kupila za samo 25 tisuća maraka.

Inače, mostarski odvjetnici kazali su za da ovo nije prvi slučaj da zaposlenici sudova na ovakav način dolaze do jeftinih stanova koje kasnije prodaju po mnogo većim cijenama…

Najnovije informacije:

Pripadnici sudske policije napuštaju Vukovarsku ulicu kao i pripadnici Vatrogasne postrojbe Mostar što znači da je deložacija odgođena, U obranu obitelji Šarić u živi zid poredalo se oko 300 sugrađana zbog kojih je policija morala odgoditi deložaciju.

Poskok.info

OGLASI

Loading