Select Page

Zima – sigurni u prometu, akcija policije u Posušju

Zima – sigurni u prometu, akcija policije u Posušju

U petak 22. siječnja, u vremenu od 09:00 – 15:00 h, na području općine Posušje provedena je županijska akcija pojačane kontrole prometa pod nazivom “Zima – sigurni u prometu”.

U akciji je sudjelovalo pet policijskih ophodnji – po jedna ophodnja PU Posušje, PU Grude, PU Ljubuški, PU Široki Brijeg i Postrojbe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a ŽZH , koje su kontrolirale promet u skladu s planom akcije.
Primarni ciljevi akcije bili su otkrivanje i sankcioniranje sudionika u prometu koji upravljaju vozilima bez zimske opreme i koji upravljaju neregistriranim motornim vozilima, a sankcionirani su i drugi evidentirani prekršaji.

Tijekom akcije kontrolirano je 88 vozača i vozilo a evidentirano je ukupno 38 prometnih prekršaja. Iz prometa je isključeno 8 neregistriranih motornih vozila.
Evidentirani su slijedeći prometni prekršaji: 9 prometnih prekršaja počinjeno je upravljanjem motornim vozilom koje nema potrebnu zimsku opremu, 8 prekršaja počinjeno je upravljanjem neregistriranim motornim vozilom, itd.

Svi počiniteljima prekršaja uručeni su prekršajni nalozi, priopćili su iz MUP-a ŽZH.

OGLASI

Loading