Select Page

Mostar: Iz obiteljske grobnice nestalo tijelo pokojnika

Mostar: Iz obiteljske grobnice nestalo tijelo pokojnika

Iz grobnice obitelji Vidić iz Mostara nestao je lijes s tijelom pokojnog Davorka Vidića, koji je na mostarskom groblju Masline sahranjen 19. rujna ove godine, potvrdio je u izjavi za Fenu glasnogovornik MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Ljudevit Marić.

– Pokojnikov brat Dubravko Vidić nestanak tijela prijavio je 16. studenoga, odmah je pokrenuta istraga, no zasad nema saznanja što e dogodilo – kazao je Marić.

Vidić je kazao kako je pokojnikova obitelj u šoku jer ne zna tko je tijelo ukrao iz grobnice i gdje ga je odnio, niti zbog čega je to napravio.

– Ja i moja supruga Ljubica dolazili smo na groblje odmah poslije pokopa. Poslije deset ili petnaest dana smo primijetili da na grobu nema križa s imenom pokojnika. To nam je bilo čudno, ali nismo reagirali. Mislio sam da je to djelo nekih vandala. Negdje pred Dušni dan vidio sam da je malo pomaknuta ploča na otvoru grobnice. Ni tada mi nije palo na pamet ono najgore. Uporno sam razmišljao što se moglo dogoditi jer mi je bilo jako čudno da nema križa i da je pomaknuta ploča. Možete zamisliti kako sam se osjećao kada sam se uvjerio da je lijes s tijelom moga pokojnoga brata jednostavno nestao. Obraćao sam se i pogrebnom društvu i svima koji bi mogli imati bilo kakva saznanja o nestanku lijesa s tijelom. Nitko ništa ne zna. Iz policije nisam dobio nikakve informacije da je slučaj uopće pokrenut. Ne znam što da radim- kazao je Vidić za današnje izdanje mostarskog Dnevnog lista.

Prema važećem bosansko-hercegovačkom Zakonu o povredi mira pokojnika, kazna za neovlašteno prekopavanje, oštećivanje, rušenje ili bilo koje drugo skrnavljenje groba, drugog mjesta pokopa ili spomena na umrle kažnjava će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora u trajanju od jedne godine. Prema tom zakonu, svatko tko neovlašteno iskopa, odnese, ošteti, uništi, sakrije ili premjesti tijelo ili dio tijela ili pepeo umrle osobe kazniti će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora u trajanju do dvije godine.

Dubravko je kazao kako će učiniti sve kako bi tijelo njegova pokojnog brata Davorka dostojno počivalo.

– Neću se smiriti dok se tijelo moga brata ne pronađe. Ne znam tko je mogao ovo napraviti. U tome grobu su sahranjeni moji roditelji i moja baka. Nisam mogao niti sanjati da ću doživjeti ovako nešto. Prisiljen sam tražiti mrtvog brata koji je dostojno sahranjen u obiteljskoj grobnici – kazao je Dubravko za Dnevni list.

OGLASI

Loading