Select Page

Mostar: Upaljene svijeće i izrečene brojne molitve za “Hašku šestorku”

Mostar: Upaljene svijeće i izrečene brojne molitve za “Hašku šestorku”

Molitveni skup uoči drugostupanjske presude hrvatskim uznicima u Haagu održan je večeras u Mostaru, hostalom kao i diljem Herceg-Bosne, gdje su upaljene svijeće i izrečene brojne molitve za pravednu presudu “Haškoj šestorci”, a kako su okupljeni ispred mostarske katedrale poručili – pravedna je oslobađajuća presuda.

S vjerom u oslobađajuću presudu na molitveni skup došli su brojni vjernici svih generacija, upalili svijeće i izrekli molitve svete Krunice na Trg Blažene Djevice Marije, te sudjelovali na Sv. Misa u katedrali Marije Majke Crkve u Mostaru, piše Pogled.ba.

mostar-molitva-haska-cetvorka

“Očekujemo oslobađajuću presudu za naše uznike u Haagu”, kazali su sedamdesetogodišnji supružnici Andrija i Iva Rozić.

“Očekujem pravednu presuda, a zna se koja je pravedna, potpuno oslobađajuća. Ovdje sam da se molim dragom Bogu da im bude u pomoć i da im da snage da izdrže do kraja”, kazala je Vera Bilopavlović.

Bosiljko Božić ističe kako je najgore što će ako ne bude presuda oslobađajuća, drugi likovati. Volio bi kako kaže da je stanje u BiH drugačije i da se prestanu konačno dizati tenzije.

Haški sud sutra, 29. studenog donijet će drugostupanjsku presudu u predmetu protiv bivšeg premijera Herceg-Bosne Jadranka Prlića i još petorice nekadašnjih dužnosnika i pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO). Prvostupanjska presuda u ovom predmetu donesena je 29. svibnja 2013. godine, nakon čega su sve strane uložile žalbu. Prvostupanjskom presudom Haški sud osudio je šestoricu dužnosnika Herceg-Bosne na ukupno 111 godina zatvora za ratne zločine.

caee358be0513ef7b60d

Jadranko Prlić tada je osuđen na 25 godina zatvora, a bivši ministar obrane Bruno Stojić na 20 godina. Zapovjednici Glavnog stožera HVO generali Slobodan Praljak i Milivoj Petković osuđeni su na po 20 godina zatvora, zapovjednik vojne policije HVO-a Valentin Ćorić na 16 godina, dok je načelnik ureda za razmjenu zarobljenika Berislav Pušić osuđen na 10 godina.

Poziv na večerašnji molitveni skup u Mostaru uputila je Udruga ”Hrvatsko srce nade”, ”Odjel za branitelje HVO-a Domovinskog rata HNS-a” i ”Zaklada za pružanje pravne pomoći HVO-a”.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Loading