Select Page

POSUŠJE: Lager potpisao memorandum o suradnji u vrijednosti od milijardu maraka

POSUŠJE: Lager potpisao memorandum o suradnji u vrijednosti od milijardu maraka

Memorandum o suradnji na realizaciji projekta “Rudnik i Termoelektrana Kamengrad”, između kineske kompanije China Energy Group i Lager d.o.o. Posušje, potpisan je 27. studenoga 2017. godine u Budimpešti, na 6. Samitu premijera vlada 16 zemalja centralne i istočne Evrope (CEE) i Kine. Na samitu u ime Bosne i Hercegovine sudjeluje predsjedavajući Vijeća ministara Denis Zvizdić i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović.

Memorandum su potpisali predsjednik kineske grupacije China Energy Group Ding Yanzhang i izvršni direktor kompanije Lager d.o.o. Posušje Dragan Stipić, u nazočnosti ministra Šarovića, predstavnika FIPA-e i ostalih predstavnika nadležnih kineskih kompanija.

Lager d.o.o. je član Udruge gospodarstvenika Posušje. Osnovan je davne 1987. godine u Posušju gdje se nalazi i sjedište Lager grupe, koja predstavlja grupaciju vlasnički povezanih poduzeća:

Lager d.o.o. Posušje, Lager Bašić d.o.o. Zagreb, Lager Mašine d.o.o. Beograd, Lager dooel Skoplje, Lager d.o.o. Kosovo, Lager d.o.o. Podgorica te zastupništva u Sloveniji, Albaniji i Švicarskoj.

Lager Grupa je regionalni lider u prodaji građevinskih strojeva i rudarske opreme koji posluje u deset europskih zemalja i koja je u skoro tri desetljeća uspješnog poslovanja izrasla u jednu od najvećih grupacija koja se bavi prodajom i servisiranjem građevinskih strojeva na području središnje i jugoistočne Europe.

Investitor China Energy Group je najveća kineska grupacija koja realizira projekte iz energetskog sektora širom svijeta.

Vlada FBiH je u 2016. donijela odluku kojom izgradnju Termoelektrane u Sanskom Mostu svrstava u strateški projekt u energetici u Bosni i Hercegovini. Investicija je vrijedna milijardu KM, a pokretanje proizvodnje Rudnika i proizvodnja električne energije u TE Kamengrad će predstavljati jednu od najvećih investicija u BiH.

Realizacija ovog strateškog projekta će doprinijeti u velikoj mjeri ekonomskom razvoju lokalne zajednice, kantona, a i Bosne i Hercegovine, te će imati veliki utjecaj na zapošljavanje.

klix.ba/ugp

OGLASI

Loading