Select Page

MUP ŽZH: Rasvijetljeno više teških krađa

MUP ŽZH: Rasvijetljeno više teških krađa

Rasvijetljeno više kaznenih djela Teške krađe u suradnji sa policijskim službenicima MUP-a Srednjobosanskog kantona.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a ŽZH, u suradnji sa policijskim službenicima MUP-a Srednjobosanskog kantona, rasvijetlili su 13 teških kaznenih djela počinjenih u prethodnih nekoliko tjedana na širem području općine Posušje i Grude. Ovim kaznenim djelima građanima je pričinjena velika materijalna šteta a veliki dio otuđenog novca i drugih vrijednih predmeta je pronađen i biti će vraćeni vlasnicima kada se za to steknu zakonom propisani uvjeti.

Dana 27.10.2020. godine tijekom noći, NN počinitelji provalili su u ukupno 6 butika i ugostiteljskih objekata u Posušju te su iz istih otuđili određenu svotu novca.

U razdoblju od 4.11. do 5.12. provaljeno je u 7 obiteljskih kuća, od kojih je 6 sa područja Posušja i jedna iz Gruda, iz kojih je otuđena velika svota novca kao i veća količina nakita i ručnih satova velike vrijednosti. O drskosti i bezobzirnosti počinitelja najbolje svjedoči podatak da su neke provale izvršene u ranim večernjim satima, u vrijeme dok su se ukućani nalazili u kućama.

U cilju rasvjetljavanja ovih kaznenih djela Sektor kriminalističke policije MUP-a ŽZH zaveo je akciju u kojoj su bili uključeni i policijski službenici PU Posušje, PU Grude i Sektor uniformirane policije ŽZH, a tijekom koje je ostvarena krajnje profesionalna suradnja s MUP-om Srednjobosanskog kantona.

Nakon što su policijski službenici došli do saznanja o mogućim počiniteljima, koji imaju prebivalište na području Srednjobosanskog kantona, uz suglasnost postupajućeg tužitelja, od nadležnog Suda zatražena je i dobivena Naredba za pretrage obiteljskih kuća, okućnica, pratećih objekata i vozila koji isti koriste.

Dana 10.12.2020. godine, policijski službenici Uprave policije MUP-a ŽZH, zajedno sa kriminalističkom policijom MUP-a Srednjobosanskog kantona i uz asistenciju Specijalne policije MUP-a Srednjobosanskog kantona, izvršili su pretrage obiteljskih kuća, okućnica, pratećih objekata i vozila kod osoba M.V.(1987), S.R.(1980) s područja općine Vitez i A.H.(1987) s područja općine Travnik.

Prilikom izvršenja pretraga privremeno su oduzeti: veća svota novca, veći broj ručnih satova i nakita za koje postoje osnovi sumnje da potječu iz navedenih kaznenih djela. Nadalje, privremeno su oduzeti profesionalni provalnički alat, pmv marke „Audi“ koje su počinitelji koristili pri izvršenju kaznenih djela, veći broj mobitela, kartica i drugih predmeta za koje postoje osnovi sumnje da su korišteni pri izvršenju navedenih kaznenih djela.

Također, pronađeni su i izuzeti i drugi predmeti za koje postoje indicije da potječu iz teških krađa počinjenih u drugim dijelovima države, te je već ostvaren kontakt i sa drugim policijskim Agencijama s područja F BiH.

M.V., A.H. i S.R. zbog osnova sumnje u počinjenje gore navedenih kaznenih djela su lišeni slobode. U službenim prostorijama PU Grude, policijski službenici Uprave policije MUP-a ŽZH, izvršili su kriminalističku obradu nad istima. Nakon završetka kriminalističke obrade, uz Izvješće o počinjenim kaznenim djelima, M.V., A.H. i S.R. predani su postupajućem tužitelju Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu na daljnje postupanje.

Na kraju, ovom prilikom želimo pohvaliti sve policijske službenike uključene u ovu akciju zbog iskazanog profesionalizma, te želimo zahvaliti MUP-u Srednjobosanskog kantona na suradnji, priopćeno je.

Vrisak.info

OGLASI

Loading