Select Page

MZ PODBILA: Sustavno obnavljaju sve vrijednosti kraja

MZ PODBILA: Sustavno obnavljaju sve vrijednosti kraja

I u ovim ljetnim vremenima i korona krize u posuškom kraju se radi na sve strane – od grada pa do sela. Lijepo je čuti i vidjeti sportski teren u Rakitnu na Zbornjači, župni Dom Vinjani, obnovu škole u P. Gracu te izgradnji novog krila područne škole u MZ Čitluku.

Naravno ima i mnogih drugih akcija. Manje je kulturnih i drugih događanja ali svi se nadaju boljim vremenima. I dok se u Zavelimu godinama bore za obnovu stare zgrade škole, u Podbiloj se mnogo toga radi na obnovi i zaštiti povijesnih kulturnih i turističkih vrijednosti.

Želja je rukovodstva MZ da selo ne izumre, jer je premalo Podbiljana u svom pitomom kraju. Radilo se na obnovi cesta i vodovoda, obnovi stare škole u Dom za mnoge aktivnosti u tom kraju gdje su vinogradi iznad svega. Urađeno je mnogo na obnovi baštine, ali i mlinica koje melju kada se stvore uvjeti.

Tu je „nikla“ i velika bikijada  a održavan je i Etno fest na kojemu su nastupali čuvari hrvatske baštine sa svih strana, pa i susjedne Dalmacije. Podbiljani, kao i mnogi drugi, vole svoj kraj i nastoje se okupiti i sve učiniti da selo pomalo oživi i da se potpuno ne raseli, kao Borasi, pa i Ramljaci kojih je čak 128 u Zagrebu, potvrdio je Ivan Ramljak-Rajkić

 Posušje.net/PC

OGLASI

Loading