Select Page

Na Blidinje stiže hrvatski helikopter Mi-8

Na Blidinje stiže hrvatski helikopter Mi-8

Požar na planini Čvrsnici u Parku prirode Blidinje aktivan je već deveti dan.

Helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske tijekom jutra je izvršio 30 naleta, a od 18:00 sati na Blidinje je došao helikopter Oružanih snaga BiH. U utorak ujutro očekuje se dolazak protupožarnog helikoptera Mi-8 Ministarstva oružanih snaga Republike Hrvatske koji posjeduje protupožarni uređaj kapaciteta 2.200 litara vode, i trebao bi biti na Blidinju cijeli dan, izjavio je za portal Jabuka.tv član Stožera civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke Josip Zelenika.

Tijekom ponedjeljka helikopter MORH-a na zahtjev Hrvatske vatrogasne zajednice bio je u izvidnici požarišta na Čvrsnici te će na temelju te procjene tijekom utorka djelovati helikopter Mi-8 Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH iz sastava Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Također, Općina Posušje daje maksimalne napore da iznađe materijalno-tehnička sredstva i kerozin za potrebe helikoptera, rekao je Zelenika za portal Jabuka.tv.

I dalje stoji apel svima koji mogu pomoći u gašenju požara da se jave na brojeve mobitela navedene na plakatu u nastavku.

OGLASI

Loading