Select Page

Na Blidinju padao snijeg, a u Brotnju krupa

Na Blidinju padao snijeg, a u Brotnju krupa

Nagla promjena vremena, koja je prekjučer prvo zahvatila Bosnu, a u poslijepodnevnim satima i Hercegovinu, uz pad temperature, vjetar i kišu, donijela je i krupu u Brotnju, u čitlučkoj općini, ali i snijeg na Blidinju te temperaturu zraka od svega 1,4 stupnja.

Snijeg se nije zadržao

Kako je objavljeno na Facebook stranici Blidinje.net, snijeg se brzo otopio, ali svejedno je iznenadio mnoge s obzirom na to da je druga polovina travnja, a i vrijeme je ove godine iznadprosječno toplo. I dok snijeg nije izazvao nikakve probleme, krupa je u Brotnju izazvala zabrinutost zbog mogućih šteta na vinogradima koji su i osnovna kultura u tom kraju.

Prognoza vremena

Danas se u BiH očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar će u Bosni biti slab sjevernog i SI smjera, krajem dana u skretanju na istok i JI. U Hercegovini se očekuje slaba do umjerena bura. Jutarnja temperatura bit će između 0 i 6, na jugu zemlje od 6 do 10 stupnjeva, a najviša dnevna između 15 i 21, a na jugu zemlje od 20 do 23 stupnja. Sutra slijedi naoblačenje s juga koje će u drugoj polovini dana uvjetovat lokalno slabe oborine. Vjetar će biti slab južnog i JZ smjera. Jutarnja temperatura bit će između 3 i 8, na jugu zemlje 8 i 12, a najviša dnevna između 16 i 23 stupnja. U subotu će u BiH biti umjereno do pretežno oblačno. Oborine se najprije očekuju u zapadnim područjima, a poslijepodne i krajem dana i u ostalim dijelovima. Intenzivnije oborine očekuju se u noći sa subote na nedjelju u Hercegovini. Jutarnja temperatura zraka bit će između 3 i 8, na jugu zemlje 8 i 11, a najviša dnevna između 15 i 21 stupanj. U nedjelju će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom, a u višim područjima susnježicom i snijegom. Intenzivnije oborine očekuju se u Hercegovini i SZ Bosni. Jutarnja temperatura bit će između 2 i 11, a najviša dnevna između 7 i 17 Celzijevih stupnjeva.

vecernji.ba

OGLASI

Loading