Select Page

Na Blidinju snježna idila, skijalište pustilo u rad veliku stazu

Na Blidinju snježna idila, skijalište pustilo u rad veliku stazu

Mnoštvo zaljubljenika u prirodu i snježni ugođaj ovaj vikend zaputilo se prema Parku prirode Blidinje. Dan sunčan predivan, u cijelome Parku snježna idila, a putevi prohodni iz svih pravaca.

Najmlađi su svoj dan iskoristili za sanjkanje i uživanje u snježnim radostima, a malo stariji u šetnji i boravku u prirodi i svježem zraku.

Posebna radost zavladala je među svim zaljubljenicima u skijanje i bordanje. Blidinje ski & Nature park, prvi put u ovoj zimskoj sezoni, pustilo je u rad veliku stazu-četverosjed. Iako već odavno spremni, zahvaljujući povoljnim vremenskim uvjetima i novom snijegu , velika vučnica je napokon otvorena.

Skijalište se nalazi na Risovcu, u podnožju planine Čvrsnice . Na raspolaganju je ski lift dužine 929 metara, četverosjed kapaciteta 1942 skijaša na sat, dječji lift kapaciteta 560 skijaša na sat, tri alpske staze s ciljnim platoom uz polaznu stanicu na visini od 1293 m/nv, te sanjkalište za najmlađe. Smatra se da je kompleks na Blidinju jedno od pet skijališta u svijetu koje je samo 50 km zračne linije udaljeno od mora . Njegova konfiguracija pogodna je za sve skijaše rekreativce, a mjesto će naći i iskusni skijaši jer jedna od staza na ovom skijalištu odgovara propisima staza za FIS utrke.

Skijalište vrlo rado posjećuju zaljubljenici u skijaške sportove iz cijele Hrvatske, a posebno iz centralne i južne Dalmacije, te cijele Bosne i Hercegovine.

Blidinje.net

OGLASI

Loading