Select Page

Na golf turniru u Posušju više od 100 igrača iz BiH i svijeta

Na golf turniru u Posušju više od 100 igrača iz BiH i svijeta

Golf turnir “Kamen, krš i maslina – memorijal Veljko Lončar” koji će se održati na Topali, terenu Golf kluba Posušje u subotu, 14. kolovoza, okupit će preko 100 igrača iz BiH i svijeta.  

 Riječ je 10. jubilarnom izdanju turnira na kojem su najavljeni igrači iz Njemačke, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, SAD-a i naravno, domaći golferi iz BiH. 

 – Prema najavama, očekuje se jako veliki broj igrača jer je pokojni Veljko bio omiljen među golferima, veseljak. Rado je igrao na drugim terenima i turnirima, a prema našim procjenama sudjelovat će preko 100 igrača – kazao je Feni Ivan Čutura ispred Golf kluba Posušje.

 Dodao je kako je sve spremno za turnir, a pripremljene su i nagrade.   

 – Naravno, sve je spremno. Pripreme su odrađene na vrijeme. Ništa se nije i ne smije prepustiti slučaju jer je pokojni Veljko Lončar zaslužio da sve bude na visokoj razini. Poneka finesa je još ostala, no i to će biti završeno na vrijeme – kazao je Čutura.

Upitan koliko je golf, kao sport uopće popularan na ovim prostorima, kaže kako je dosta popularan u BiH i regiji te da BiH trenutno ima oko 140 golfera. 

 U zadnje vrijeme, naglašava, dosta se mladih uključuje u taj sport tako da golf među mlađom populacijom postaje sve popularniji.

 Što se tiče nagrada i one su, kako kaže Čutura, spremne.

 – Pobjednik turnira u brutu, prva tri mjesta u brutu gospoda, prva tri mjesta u netu gospoda. Tako isto za dame u brutu i netu. Pehar za najbliži udarac, pehar za najduži udarac. Nagrade za seniore, nagrade za juniore… Također, uz pehare će se dodjeljivati i posebne zahvalnice, unikatne olovke itd. – naglašava Čutura.

 Inače, spomenuti turnir organizira Golf klub Posušje. 

VL

OGLASI

Loading