Select Page

Na izložbi ‘Što znamo o Japanu’ predstavljeni radovi učenika iz cijele BiH: Razred 1a OŠ Ivana Mažuranića Posušje osvojio prvo mjesto u kategoriji prvih razreda!

Na izložbi ‘Što znamo o Japanu’ predstavljeni radovi učenika iz cijele BiH: Razred 1a OŠ Ivana Mažuranića Posušje osvojio prvo mjesto u kategoriji prvih razreda!

Samokovlija iz Sarajeva, Antea Lončar iz OŠ Biograci, Sara Ćavar iz OŠ Široki Brijeg te Marija Janja Petrović iz OŠ Tina Ujevića iz Vitine, Područna škola Klobuk.

Učenici 1a za naš su radio kazali kako su crtali različite motive, kao što su mačka, kimono, lepeza, japanska jabuka i trešnja, Hello Kitty, japanska zastava, kumkvat…..

„Odlučili smo malo proučiti japansku kulturu, i prijavili smo se na ovaj natječaj sa našim crtežima i pismom koje smo preveli na japanski jezik, i izuzetno nam je drago što smo u našoj kategoriji izabrani kao najbolji. Uvijek težim tome da ne bude sve čitanje i pisanje, nego da djeca izađu van učionice i dožive sve ono što učimo uživo. I u budućnosti ćemo se truditi i prijavljivati na slične natječaje“, izjavila je za Radio Posušje učiteljica Lidija Bešlić.

Japanska agencija za međunarodnu saradnju (JICA) institucija je Vlade Japana koja putem Vladine razvojne pomoći (ODA) pruža pomoć državama u razvoju. U BiH prisutna je od 1996. godine, a kroz brojne projekte sudjeluje u naporima da se poboljšaju uvjeti i kvaliteta života stanovništva u Bosni i Hercegovini. Temeljni cilj JICA-e je da kroz prijenos znanja i tehnologije potpomaže društveno-ekonomskom razvoju država u razvoju, što između ostalog obuhvaća aktivnosti kao što su edukacija, slanje stručnjaka, opskrba opremom, provođenje projekata tehničke suradnje i implementacija razvojnih studija.

JICA Alumni BiH je udruga bivših polaznika edukacijskih programa koje nudi JICA te prijatelja Japana. Glavni ciljevi udruge su izgradnja kapaciteta kroz širenje znanja stečenog u Japanu i promocija japanske kulture. Aktivnosti se realiziraju putem projekata, održavanjem seminara i radionica iz raznih područja, slijedeći dugoročne potrebe društva u cjelini kao i trenutne potrebe društvene zajednice. Aktivnosti uključuju organizaciju kulturnih događaja u različitim gradovima u BiH, gdje uz prigodan program i druženje promoviraju kulturu BiH i Japana.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading