Select Page

Na Stipića livadi obilježena 21. godišnjica stradanja hrvatskih branitelja i civila

Na Stipića livadi obilježena 21. godišnjica stradanja hrvatskih branitelja i civila

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju stradalim Hrvatima na Stipića livadi iznad Doljana, jučer je obilježena 21. godišnjica stradanja 39 hrvatskih branitelja i civila koje su na današnji dan 1993. mučki pogubili pripadnici Armije BiH.

U spomen na stradale, danas je služena Sveta misa zadušnica na kojoj su, uz obitelji i prijatelje ubijenih, nazočili i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Polaganjem vjenca i paljenjem svijeća počast stradalima na Stipića livadi, odalo je i izaslanstvo HDZ-a i HNS-a BiH, koje je predvodio predsjednik dr. Dragan Čović.

Svetu misu za nevine hrvatske žrtve predvodio je don. Mirko Šimić, ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije, u koncelebraciji velikog broja svećenika iz okolnih župa.

Ispred Općine Posušje obilježavanju 21. godišnjice stradanja, uz Općinskog načelnika Branka Bagu, nazočili su Ljubo Gavran, voditelj Službe za branitelje iz Domovinskog rata i Ivan Bešlić, predsjednik Povjerenstva za pitanja branitelja i ratnih stradalnika pri Općinskom vijeću.

Stipića livada, mjesto iznad Doljana, općina Jablanica, mjesto je na kojemu je u jutro 28. srpnja 1993. počinjen zločin nad 33 hrvatskih vojnika i 6 civila koje su ubili i masakrirali pripadnici Armije BiH.Svi preživjeli stanovnici sela njih preko 200 uglavnom žena i djece, uhićeni su i odvedeni u Jablanicu gdje su bili zatočeni do 01. ožujka 1994. kada su razmijenjeni. Nažalost, ni danas još nije rasvijetljen pokolj sa Stipića livade.

hercegovina.info/Općina Posušje

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading