Select Page

NA TRAGU PROŠLIH VREMENA: Deseti jubilarni susret, Vira-Ričica

NA TRAGU PROŠLIH VREMENA: Deseti jubilarni susret, Vira-Ričica

Već deset godina pred blagdan „Velike Gospe“, tradicionalno se održava skup prijateljstva i nogometna utakmica između Virana i Ričičana. Početak ovog druženje na samom startu imalo je za cilj; učvrstiti i sačuvati stara prijateljstva, koja gaje ova dva Hercegovačko-Dalmatinska sela, a ona sežu još od pradjedova i stjecana su kroz mnoga desetljeća i kroz razne vremenske crte.

….Iz godine u godinu druženje je preraslo u pravi praznik – radi kojeg, između ostalog; mnogi raseljeni Virani i Ričičani dolaze u svoj rodni kraj.

Kolika se važnost pridaje ovom susretu, priča Ivan iz Ričica, koji je stalni i redoviti sudionik na fešti;
….Ja svoj godišnji odmor riktam prema datumu održavanja ove fešte. Svi smo mi umorni od stresne svakodnevnice, malo se posvetimo sebi, na jedan dan promijenimo životni stil, jednostavno se opustimo, ispričamo, ispjevamo, popijemo po koju, pa čak i više, i to nam napuni baterije za dalje. Ma, svi se mi kao mala dijeca veselimo i radujemo susretu sa svojim Ričičanima i dragim nam prijateljima iz Vira.

….Ovogodišnje deseto jubilarno okupljanje započelo je nogometnom utakmicom dvaju ekipa. Nakon fer i korektne borbe – ovdje pobjednika nije potrebno ni spominjati, jer se svejedno rezultat, kao i svi dosadašnji rezultati, pamtio samo do početka trećeg poluvremena, a ono se odigralo na prostoru ugostiteljskog objekata kod ¨Karaje¨ (recimo da je domaćin bio uspješniji za jedan zgoditak).

Nastavak druženja započeo je pozdravnim obraćanjem predstavnika Ričičana Ivana Kneževića-Kneza, potom predstavnika gostiju Ivan Čambera- Ićana, da bi na kraju uz nekoliko uvodnih riječi sve prisutne pozdravio i blagoslovio večeru don Mladem Parlov. On je između ostalog još jednom istakao vrijednost i važnost održavanja ovog tradicionalnog okupljanja, te svima poželio još mnogo zajedničkih susreta, nakon ovog jubilarnog desetog da dočekamo i 20-ti a poslije po volji Božjoj- naravno idemo dalje dalje.

M.Bešlić

ricie3 ricie2 ricie1

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading