Select Page

Načelnici/gradonačelnici ŽZH na sastanku s Matom Jozićem

Načelnici/gradonačelnici ŽZH na sastanku s Matom Jozićem

U Grudama je jučer održan sastanak Federalnog ministra pravde Mate Jozića i njegovih suradnika, kao i predstavnika Federalne geodetske uprave s načelnicima Gruda, Posušja i Čitluka, te Gradonačelnicima Širokog Brijega i Ljubuškog.

Teme sastanka su bile poteškoće s kojima se susreću jedinice lokalne samouprave u raspolaganju s gradskim građevinskim zemljištem. Nakon donošenje Odluke Visokog predstavnika o Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o privremenoj zabrani raspolaganja državnom imovinom Bosne i Hercegovine, promijenjena je praksa pojedinih zemljišnoknjižnih ureda u djelu provođenja odluka nadležnih tijela jedinica lokalne samouprave u raspolaganju s građevinskim zemljištem koje je u isključivoj nadležnosti jedinica lokalne samouprave.

Ostale teme sastanka su bile legislativa koja se odnosi na rad jedinica lokalne samouprave, naročito novi Zakon o građevinskom zemljištu koje je u proceduri usvajanja u Federalnom parlamentu.

Ministar je se zahvalio predstavnicima jedinica lokalne samouprave na pozivu za sastanka i interesu za rad Ministarstva na temama koje su od zajedničkog interes, te posebno naglasio da će se založiti da se što skorije donese Zakon o građevinskom zemljištu F BiH koji je u parlamentarnoj proceduri, a koji bi riješio glavninu ovih problema koji otežavaju svakodnevno funkcioniranje jedinica lokalne samouprave.

OGLASI

Loading