Select Page

Načelnik se susreo s predstavnicima Udruge umirovljenika Posušje

Načelnik se susreo s predstavnicima Udruge umirovljenika Posušje

Predstavnici Udruge umirovljenika općine Posušje, gđa Radica Leko i g. Ante Karamatić, u pratnji svog kolege g. Ivana Kožula, predsjednika Saveza županijskih udruga umirovljenika Mostar bili su gosti u Općini Posušje gdje su ih primili načelnik Branko Bago i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar.

Današnji sastanak početak je nove suradnje Općine s novoizabranim rukovodstvom posuške Udruge umirovljenika. U tom smislu domaćini su uz dobrodošlici uputili čestitke gđi Leko i g. Karamatiću na preuzetim dužnostima i poželjeli dug i uspješan rad. Osim što je ovaj sastanak bio prilika za prezentiranje planova i programa Udruge, na njemu su postavljeni temelji konkretnih budućih zajedničkih ciljeva Općine i umirovljenika.
Stoga se razgovaralo o mogućem novom prostoru koji bi bio na raspolaganju Udruzi umirovljenika, a zadovoljavao bi njihove potrebe za uredskim i administrativnim poslovima, a pogotovo potrebe za druženjem.

Načelnik je istaknuo kako umirovljenici u društvu moraju imati posebno mjesto kao kategorija koja i nakon svog radnog vijeka može aktivno doprinositi svim segmentima njegova razvoja i kako je briga i skrb o najstarijima odraz razvijenosti i suvremenosti društva.
Umirovljenici su naši očevi majke, djedovi, bake i naravno da svi trebamo učiniti ono osnovno kako bi se oni osjećali korisnima i voljenima poručio je Bago.

Također je naglasio kako će Općina Posušje u skladu s a svojim financijskim mogućnostima i prostornim kapacitetima kojima raspolaže, kroz suradnju s drugim javnim institucijama, pokušati udovoljiti danas iznesenom zahtjevu Udruge te kako stoji na raspolaganja njenom vodstvu oko rješavanja svih pitanja koja se nalaze u nadležnosti Općine, a doprinose poboljšanju statusa umirovljenika.

OGLASI

Loading