Select Page

Spektakularni LADO večeras u Posušju

Spektakularni LADO večeras u Posušju

Ansambl narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO večeras gostuje u Posušju u gradskoj športskoj dvorani u 20.30 sati. Koncert će se održati u sklopu velike kulturno-zabavne i športske manifestacije “Posuško lito” 2019.

Spektakularan koncert za naš radio je najavio glazbeni voditelj Ansambla narodnih plesova i pjesama Hrvatske LADO Bojan Pogrmilović koji je kazao da nas večeras čeka nešto doista spektakularno i posebno.

„Ovogodišnji program nosi naziv „Neka sjaji sunce svima“. To je stih iz jedne bunjevačke budnice koji, ja mislim najbolje oslikava program koji je LADO napravio povodom svoje sedamdesete obljetnice djelovanja. Program je to hrvatskog folklora, ali iz dijaspore. Kako iz stare dijaspore one autohtone, tako i one koja je silom prilika postala dijaspora. Večeras donosimo običaje Hrvata koji žive u Austriji, Mađarskoj, Vojvodini, Kosovu i Bosni i Hercegovini i to je jedan poseban program kojim odajemo počast našim Hrvatima koji su uspjeli među drugim kulturama održati svoj identitet. Svima nama je jedan zajednički nazivnik, a to je da svi imamo nešto hrvatsko. Naravno da je život Hrvata u drugim zemljama imao i neke utjecaje na njihov folklor. Upravo je zbog toga ovaj program koji večers predstavljamo iznimno bogat i raznolik“, zaključio je Pogrmilović.

Posušje će ovim koncertom postati kulturno središte ne samo Hercegovine nego i mnogo šireg okruženja. Zadovoljstvo posjetom ansambla izrazio je i općinski načelnik Branko Bago koji je članove ansambla primio jutros u svom uredu. „Mi smo počašćeni dolaskom ovog ansambla. Dugo smo radili na tome kako dovesti ovaj ansambl i predstaviti ga domaćoj publici“, kazao je općinski načelnik Branko Bago koji je jutros članove anambla primio u svom uredu.

Ante Begić ispred organizacijskog odbora Posuškog lita je kazao da je ovo događaj koji će kulturno zabavnu športsku manifestaciju podići na još veću razinu. „To je jedan impresivan ansambl koji jako puno vrijedi u svijetu jer promovira hrvatsku kulturu, kako onu iz RH, tako i onu hrvatske dijaspore . Mi se nadamo da ćemo ih dobro znati večeras ugostiti. Vjerujem da će dvorana biti puna i da ćemo ih znati pozdraviti“, kazao je Begić.

U 70 godina postojanja, iza Ansambla LADO je više od 5000 nastupa u Hrvatskoj i diljem svijeta za koje su osvojili brojne nagrade i nailazili na nepodijeljeno oduševljenje publike i stručne kritike, koja ga redovito svrstava uz bok najboljih svjetskih folklornih skupina.

Ansambl LADO je pripremio dvosatni program u cijelosti posvećen plesovima i pjesmama Hrvata koji žive izvan domovine. Program je sastavljen od 16 plesnih i glazbenih brojeva i folklornih običaja Hrvata koji stoljećama žive u iseljeništvu. Koncert će se održati u Gradskoj športskoj dvorani u Posušju s početkom u 20.30 sati. Ulaz je slobodan. (zp)

radioposusje.ba

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading