Select Page

Nagrada volonterima Crvenog križa općine Posušje Petru Kolobariću i Anti Manduriću

Nagrada volonterima Crvenog križa općine Posušje Petru Kolobariću i Anti Manduriću

U povodu Međunarodnog dana volontera (5. prosinca) Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine u Tuzli (hotel Salis) je organizirao  svečanost na kojoj su dodjeljena priznanja i zahvalnice za 2021. godinu (uključujući i rezultate rada za prethodnu godinu kada zbog stanja uzrokovanog  COVID-om 19 manifestacija nije ni bila održana).

„Čast nam je da su među nagrađenim volonterkama i volonterima iz Federacije Bosne i Hercegovine i dva predstavnika volontera Crvenog križa općine Posušje i to Petar Kolobarić i Ante Mandurić“, rečeno nam je iz Crvenog križa općine Posušje.

Petar Kolobarić je završio osnovnu školu i gimnaziju u Posušju, fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, dragovoljno osposobljavanje u Oružanim snagama Republike Hrvatske, odnedavno je zaposlen u „Vokelu“ d.o.o. Vinjani- Posušje i dugogodišnji je volonter Crvenog križa općine Posušje. Dobitnik je priznanja Volonter godine za 2021. godinu Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine u području socijalne djelatnosti, a bio je aktivno uključen i u pripremu i provođenje akcija dobrovoljnog darivanja krvi (i sam je darivatelj krvi). Također, uključio se i u akciju solidarnosti za nastradale u prošlogodišnjem zemljotresu u Republici Hrvatskoj i brojne druge.

Ante Mandurić je završio osnovnu i srednju školu u Posušju, student je Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu. Od polaska u srednju školu uključen u aktivnosti Crvenog križa općine Posušje (distribucija i prodaja prigodnih markica, asistencije u akcijama dobrovoljnog darivanja krvi (i sam je darivatelj krvi). Dobitnik je Zahvalnice za 2021. godinu Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine.

„Čestitamo i od srca zahvaljujemo našim nagrađenim volonterima, a preko njih i svim ostalim koji su bili i jesu uvijek kada je to trebalo u svim našim aktivnostima. Čestitamo i svim ostalim nagrađenim volonterima iz cijele strukture Crvenog križa u Bosni Hercegovini, kao i brojnim drugima koji su zaslužni za ova priznanja, a nisu nominalno dobitnici“, kazao je za naš radio Branko Leko, predsjednik Crvenog križa općine Posušje.

Radioposusje.ba (Z. Pišković)

OGLASI

Loading