Select Page

NAGRAĐIVANA PREDSTAVA „SLADOLED“  MIRE GAVRANA U SUBOTU U POSUŠJU! 

NAGRAĐIVANA PREDSTAVA „SLADOLED“  MIRE GAVRANA U SUBOTU U POSUŠJU! 

U subotu 26. listopada, s početkom u 19 sati, u posuškoj kinodvorani biti će izvedena predstava „Sladoled“ autora Mire Gavrana.

U komediji „Sladoled“ junakinje su majka i kći čiji se uzajamni odnos i odnos prema muškarcima koji su ih sudbinski odredili, opisuje kroz dinamične humorne prizore. Riječ je o uvjerljivim životnim pričama ispunjenim toplinom koje će oplemeniti dušu svakoga gledatelja. Glumačke bravure za pamćenje!
Zašto predstava nosi naziv Sladoled – neka ostane tajna sve do vašega susreta s našim poznatim glumcima. Teatar Gavran je na ovome projektu okupio sjajnu ekipu kazalištaraca – autor teksta je najizvođeniji hrvatski pisac u zemlji i inozemstvu Miro Gavran, redatelj predstave je Boris Svrtan, uz kojega se vežu brojne glumačke i redateljske uspješnice, dok u glavnim ulogama nastupaju glumice zavidne vještine Mladena Gavran i Ana Vilenica. Scenu i kostime osmislila je Jasmina Pacek, a moramo naglasiti kako će nas svojim dolaskom u Posušje počastiti i sami autor teksta Miro Gavran.

Ova predstava osvojila je brojne nagrade, navodimo samo neke od njih – na Festivalu smijeha i komedije Zlatni zub 2015. u Poreču predstava Sladoled osvojila je Nagradu Srebreni zub. Nagrada “Fabijan Šovagović” za najbolju žensku ulogu na 22. Festivalu glumca u Vinkovcima dodijeljena je Mladeni Gavran za ulogu majke u predstavi “Sladoled” svibnja 2015. godine. Na Festivalu Makarsko kulturno ljeto 2016. predstava je osvojila Nagradu publike OSMIJEH BIOKOVA. Na Festivalu pučkog teatra Omišalj – Čavle 2017., prema odluci stručnog žirija Nagradu za najbolju glumicu ravnopravno su podijelile Ana Vilenica i Mladena Gavran za uloge ostvarene u predstavi “Sladoled”.

Ulaznice po cijeni od 10 KM mogu se nabaviti na porti Općine Posušje, caffe barovima Viva, Tropicana, Avantgarde, Elit, Lira, restoranu Antik te na ulazu u kinodvoranu neposredno prije izvođenja predstave.

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading