Select Page

Dva zlatna priznanja Ženskoj klapi Zvizdan u Karlovcu

Dva zlatna priznanja Ženskoj klapi Zvizdan u Karlovcu

Na natjecanju Aurora Cantat 2023., koje se održalo ove subote, 13. svibnja u Karlovcu, Ženska klapa Zvizdan iz Posušje je osvojila dva zlatna priznanja u čak dvije kategorije natjecanja. Tako su cure iz Zvizdana zlatnim priznanjem nagrađene kategoriji folklorne glazbe, te u kategoriji popularne glazbe.

Naime, Aurora Cantat je natjecanje međunarodnog karaktera u izvođenju različitih skladbi podjeljenih u 4  kategorije i to: A – klasična glazba, B- folklorna glazba, C – popularna glazba i D – mješovita glazba.

Ove godine održalo se četvtto izdanje natjecanja, a nastupalo je ove godine na natjecanju 27 sastava iz Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Iz Posušja su se natjecale članice Ženske klape Zvizdan koje su nastupile u dvije kategorije, B i C, te  u obje kategorije su osvojile zlato. 

Zatim je žiri proglasio troje natjecatelja koji su ušli u krug natjecanja za Grand Prix natjecanja,  pa je ispred kategorije C proglašena Ženska klapa Zvizdan.

Grand Prix natjecanja je osvojio Splitski akademski zbor.

Cure iz Ženske klape Zvizdan zahvaljuju Uredu načelnika i ostalim sponzorima koji su im omogućili odlazak u Karlovac, te nastavljaju dalje sa svojim radom. Prva sljedeća stanica nastupa su izlučne večeri Omiškog festivala.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading