Select Page

NAJAVA: 6. memorijalni rukometni turnir ”Žrtve Kupresa ’92 godine”

NAJAVA: 6. memorijalni rukometni turnir ”Žrtve Kupresa ’92 godine”

Ove godine se obilježava dvadeset treća godišnjica od pogibije i nestanka naših branitelja na Kupresu. U znak sijećanja na ove strašne događaje u Grudama i na Kupresu se u travnju mjesecu organiziraju različiti događaji kojima se odaje počast našim palim i nestlim herojima.

U nedjelju, 26. travnja 2015. godine u sportskoj dvorani Bili Brig u Grudama u organizaciji udruga proisteklih iz Domovinskog rata i Hrvatskog ženskog rukometnog kluba GrudeAutoherc održat će se 6. po redu memorijalni rukometni turnir ”Žrtve Kupresa ’92 godine”.

Ovo je već tradicionalni turnir koji je iz godine u godinu postajao sve kvalitetniji i jači u natjecateljskom smislu. Tako možemo reći da je ovaj 6. po redu, što se tiče ekipa sudionica, svakako najkvalitetniji do sada.

Tri kluba iz Hrvatske

Ove godine Grude imaju čast ugostiti tri kluba iz Republike Hrvatske i to dvije najbolje ekipe u 2. hrvatskoj rukometnoj ligi Jug: ŽRK Sinj i ŽRK Split te naše velike prijatelje sudionike svih dosadašnjih turnira, ekipu ŽRK Vukovar iz Vukovara.

Osim naših gostiju iz Hrvatske sudionici ovogodišnjeg turnira su i tri ekipe koje se trenutno nalaze među četiri prvoplasirane u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a to su ekipe HRK Katarina i HŽRK Zrinjski iz Mostara, te naš klub HŽRK Grude Autoherc.

Natjecateljski dio će se odigravati kroz utakmice po grupama koje počinju u 10.00 sati, a završiti će se utakmicama za konačni poredak i finalnom utakmicom koja će početi u 17.00 sati.

Dana 24. 04. 2015. gošće iz Vukovara zajedno sa svojim domaćinima će položiti cvijeće i zapaliti svijeće kod spomenika generalu Blagi Zadri u rodnom mu Ledincu.

U nedjelju 26. 04. 2015., u 12 sati biti će upriličeno polaganje vijenaca i paljenje svijeća na spomeniku u središtu Gruda, a potom u 12.15 sati slijedi svečano otvorenje 6. po redu memorijalnog turnira ”Žrtve Kupresa ’92”.

Cjelodnevni program upotpuniti će grudske mažoretkinje, te Plesni klub Grude.

Program turnira :

Nedjelja – 26.04.2015.

09.30 – Utakmica HŽRK GRUDE AUTOHERC (A2)-ŽRK VUKOVAR(A3)
10.20 – Utakmica HRK KATARINA MOSTAR(B2)-HŽRK ZRINJSKI MOSTAR (B3)
11.10 – Utakmica ŽRK VUKOVAR(A3)-ŽRK SPLIT(A1)
11.45 – Polaganje vjenaca na spomenik u Grudama
12.00 – Svečano otvaranje turnira
12.30 – Utakmica HŽRK ZRINJSKI MOSTAR (B3) -ŽRK SINJ(B1)
13.20 – Utakmica ŽRK SPLIT(A1)-HŽRK GRUDE AUTOHERC(A2)
14.00 – Utakmica ŽRK SINJ(B1)-HRK KATARINA MOSTAR(B2)
15.00 – Utakmicaza 5. Mjesto
16.00 – Utakmicaza 3. Mjesto
17.00 – Finale
18.00 – Proglašenje pobjednika i zatvaranje turnira

Očekuje se nazočnost članova obitelji poginulih i nestalih branitelja, njihovih suboraca, predstavnika političkog i javnog života, te velikog broja mještana Gruda i Županije Zapadnohercegovačke.

Pozivaju se svi da svojom nazočnošću uveličaju ovaj događaj i na taj način se još jednom prisjete onih koji su za ovu slobodu u kojoj živimo dali svoje živote!

Boboska.info

OGLASI

Loading