Select Page

NAJAVA: Na Blidinju će se održati IX. Otvoreno prvenstvo Šibenika u alpskom skijanju

NAJAVA: Na Blidinju će se održati IX. Otvoreno prvenstvo Šibenika u alpskom skijanju

Priprema se po deveti put “Otvoreno prvenstvo Županije šbensko kninske” u alpskom skijanju koje će se održati u Parku prirode Blidinje. Događanje je predviđeno od13.02. do 15.02.2015 godine, a sama utrka 14.02.2015.g. S obzirom da Ski klub Šibenik nema aktivnih natjecatelja smatramo da je ovaj klub mjesto za okupljanje skijaša amatera i zaljubljenika u skijanje, koji svojim članovima, ali i svima ostalima, daje podršku sa svim vezanim za skijanje (pomoć oko organizacije putovanja, savjetovanje i pribavljanje skijaške opreme i sl.).

Utrka revijalnog karaktera

Sama utrka je revijalnog karaktera, što ne znači da neće biti interesantne borbe među natjecateljima, ali i ovaj put težište stavljamo na edukaciju djece i odraslih koji će po prvi put stati na skije, te žele podršku educiranih učitelja. Inače, sama vodilja prilikom osnivanja ski kluba bila je edukacija skijaša sa našeg područja, jer je do tada većina skijaša bila samouka, čime je napredak bio veoma ograničen. Nakon osnivanja kluba i njegove promocije skijanja po nekakvom našem skromnom mišljenju udvostručio se broj skijaša u Šibensko kninskoj županiji.

Također bitno je naglasiti da su zaljubljenici u snijeg i skijanje iz naše županije postali svjesni važnosti i uloge škole skijanja,te sigurnosti na stazi tako da od nastanka kluba većina skijaša početnika od samog početka kreće sa školom skijanja, kao jedinim ispravnim putem, a ne samouki kao što smo mi nekada bili, te na taj način izazivali incidentne situacije na stazama i ozljeđivali sami sebe.

Puno drugih zabavnih sadržaja

Nadalje, uz već spomenutu utrku, školu skijanja za djecu i odrasle, priprema se drugi zabavni sadržaji (sanjkanje i eventualno natjecanje djece ili kombinacija dijete odrasli), a poseban akcent ove godine stavljamo na predavanje o alpinizmu i skijanju koje će održati eminentni predavači gospodin Stipe Božića – jedan od značajnijih alpinista sa ovih područja,gospodin mr.sc. Ivica Franjko – Frankie dugogodišnji tehnički suradnik Kostelić tima. Na samo druženje i utrku pozvani su i Nika Fleiss, Dag Modrić te još nekoliko značajnih imena hrvatskog skijanja, međutim, isti do sad još nisu potvrdili svoj dolazak.

U tijeku su i pregovori sa trgovcima ski opreme oko prezentiranja artikala i eventualne prodaje jasno po povoljnijim cijenama, kao i prodaje lanjskih modela. Za sad svoj je dolazak na druženje i utrku potvrdio gospodin Bojan Laginja (generalni uvoznik FISCHER ski opreme za Hrvatsku).

Program događanja:

Dan 1. Petak 13.02.15.
– 20,00 sati otvaranje uz zajedničko druženje u restoranu “Staza” na Blidinju.

Dan 2. Subota 14.02.15.
– 08,00 sati priprema utrke (polaganje kolaca, zaštitne ograde, mjerni instrumenti, izbor sudaca, i dr.);
– 08,00-09,30 sati prijave za školu skijanja za djecu
– 08,00-09,30 sati prijave za školu skijanja za odrasle
– 09,00 sati promocija ski opreme
– 10,00 sati početak ski škole
– 11,00 sati centralni događaj UTRKA
– 13,00 sati utrka sanjkanje roditelji – djeca
– 16,00 sati predavanje Stipe Božić i dr gostiju
– 17,00 sati svečana dodjela nagrada
– 19,00 sati druženje u restoranu “Staza”

Dan 3. Nedjelja 15.02.15.
– 09,00 sati škola skijanja djeca
– 09,00 sati škola skijanja odrasli

Obavijest za natjecatelje:
Što se tiče organiziranog prijevoza, nažalost napominjemo da neće biti organiziranog prijevoza kao prije dvije godine. Smještaj se može rezervirati direktno preko internet stranice www.blidinje.net. Napominjemo da se smještaj organizira individualno, da su kapaciteti, poučeni zadnjim prvenstvom mali, tako da preporučamo što prije obaviti rezervaciju putem weba ili telefona. Skijaške karte za natjecatelje biti će 20% povoljnije i preuzimati će se prilikom davanja kotizacije.

Blidinje.NET

OGLASI

Loading