Select Page

NAJAVA: Središte gangaških i guslarskih legendi u subotu u Grudama

NAJAVA: Središte gangaških i guslarskih legendi u subotu u Grudama

U subotu 15. prosinca u kinodvorani u Grudama održat će se sedma manifestacija “Božićno silo” u organizaciji Udruge za očuvanje kulturne baštine i istobiti Davorija.

Na manifestaciji će nastupiti vrhunska imena iz svijeta gange i guslarstva, a cilj je očuvanje identiteta i prikazivanje kulture drugih naroda, odnosno izvedbi na guslama iz različitih područja, čime se žele oživjeti prijašnja božićna sila, druženja i pjevanja.

Dramsko-izvorna večer, stare priče i pjesme, kroz gusle kao i gangu, na izvoran način svakog izvođača, predstavit će djelić izgubljenog vremena, a ono što je najbitnije manifestacija će povezati izvođače iz različitog kraja gdje gusle i ganga obitavaju, stoga je ovakav oblik manifestacije jedinstven u cijeloj široj regiji.

Svi oni koji vole i cijene kulturu, običaje, i oni koji vole gusle i gangu, kao i oni koji se žele tek s tim upoznati, ne bi trebali propustiti ovo silo jer će imati što vidjeti. Osjetit će se i onaj starinski ugođaj koji je krasio domove naših predaka, pogotovo u Božićno vrijeme.

Uz gangaše i guslare gost večeri bit će Branko Medak i Tamburaški sastav “Stari fenjer”.

Kinodvorana Grude, 15. prosinca od 19 sati – središte gangaških i guslarskih legendi na sedmoj manifestaciji Božićnog sila.

Ulaz je slobodan!

grude-online.info

OGLASI

Loading