Select Page

Godišnji koncert Osnovne glazbene škole Posušje

Godišnji koncert Osnovne glazbene škole Posušje

U prepunoj posuškoj kinodvorani održan je već tradicionalni godišnji koncert Osnovne glazbene škole „Posušje“

U jednosatnom zanimljivom programu sudjelovali su učenici od I. do VI. razreda na glasoviru, flauti, saksofonu i gitari. Izvedena su djela velikih majstora glazbene umjetnosti.

U drugom dijelu programa nastupili su ansambli koji su na ovogodišnjem natjecanju u Sarajevu prije nepunih mjesec dana ostvarili zapažen uspjeh. Ravnatelj prof. Ljubo Begić se zahvalio učenicima i njihovima nastavnicima na vrijednom radu te im je uručio i diplome sa ovoga natjecanja. Istaknuo je da je ovaj uspjeh ujedno uspjeh učenika, nastavnika i svih nas zajedno. Naši učenici, posebno ovi izvrsni na najljepši mogući način predstavljaju ne samo našu školu nego i naše malo misto i našu regiju. Pokazuju da se i u malim sredinama može vrlo kvalitetno raditi čak i kada se nemaju izvrsni uvjeti za rad.

Vrhunski rezultati

Ovaj koncert i dosadašnji rezultati potvrđuju da se uz kvalitetan rad nastavnika i učenika mogu ostvarivati i vrhunski rezultati. Škola djeluje skoro dvije decenije i u kroz cijelo ovo vrijeme naša škola je bila vrlo važan čimbenik u kulturnom životu općine.

Najveći uspjeh naše škole su naši učenici, istaknuo je ravnatelj škole prof. Ljubo Begić.

Dokaz ovome je i to što je jedan dio naših učenika odlučio svoj život posvetiti glazbi, završili su srednju i visoku glazbenu izobrazbu te danas sjede u zbornicama glazbenih škola u Posušju, Grudama, Širokom Brijegu, Čitluku, Tomislavgradu i Imotskom.

Uručene diplome

Nakon svečane dodjele diploma nagrađeni učenici su izveli jedan dio natjecateljskog programa sa prethodnog natjecanja iz Sarajeva, a njihov nastup je nagrađen gromoglasnim pljeskom.

U završnom dijelu programa nastupio je i nezaobilazni zbor Osnovne glazbene škole „Posušje“. Njihov program se sastojao od pjesama posvećenih majkama i majčinom danu.

Prigodni recital i pjesme posvećene majkama izmamile su pokoju suzu radosnicu, a posjetitelji su velikim pljeskom nagradili izvođače. Ovo je bila još jedna lijepa i ugodna večer ispunjena notama, koju učenici Osnovne glazbene škole „Posušje“ daruju svojim sugrađanima.

Posušje.net

OGLASI

Loading