Select Page

Najbolji gangaške skupine iz Hercegovine i guslarski prvaci uveličali 7. božićno silo u Grudama

Najbolji gangaške skupine iz Hercegovine i guslarski prvaci uveličali 7. božićno silo u Grudama

Ni snijeg ni najhladnije poslijepodne ove zime nisu zaustavili žitelje Gruda i okolnih mjesta da se okupe na najvećem božićnom silu u Hercegovini, tradicionalnom Božićnom silu braće Miloš.

Ispunjena očekivanja

Jure i Damir Miloš još su jednom ispunili očekivanja publike, a na scenu su okupili višestruke guslarske prvake poput Milana Filipovića, Stojana Šipčića, Mišu Popovića, Milana Vujovića, pa legendarne Hercegovce Željka Šimića Dotića, Tomislava Kovača Strukića i mladog i perspektivnog Marija Knezovića.

Također, zapjevale su i gangaške skupine iz Gruda, Posušja, Tomislavgrada, Širokog Brijega i Mostara.

Događaj i sve nazočne blagoslovio je fra Stanko Pavlović, istaknuo je kako zajedništvo Božićnog sila i njegove pozitivne vrijednosti treba prenijeti na sve dane u životu.

Čestitao je braći Miloš koji godinama Grude svojim kulturnim djelovanjem promoviraju na najbolji mogući način.

Nakon njega grudski načelnik Ljubo Grizelj je istaknuo važnost očuvanja kulture i tradicije.

– Braća Miloš su pravi primjer kako čuvati i njegovati kulturnu baštinu i tradiciju – kazao je grudski načelnik naglasivši kako će općinsko rukovodstvo nastaviti podržavati sve one kulturne događaje koji će obogaćivati i na najbolji način promovirati općinu Grude.

Jure Miloš s puno emocija govorio je o organizaciji jednog ovakvog sila i činjenici da su rijetki guslarski prvaci koji nisu zapjevali kroz ovih sedam sila u kinodvorani Grude.
Nema umora

– Zahvaljujem svim divnim ljudima koji su po ovakvom hladnom i snježnom vremenu došli ovdje podržati i pozdraviti Božićno silo. Obećavam da se nećemo umoriti od promocije kulture i naših tradicijskih vrijednosti i da ćemo i ubuduće ovo naše područje i našu Hercegovinu promicati u pozitivnom svjetlu, na radost svih koji dođu vidjeti što pripremamo – kazao je Miloš.

Za vođenje programa bili su zaduženi Frano Mikulić Jukić i Ante Boban Bujica, a kao treći voditelj tu je bio Branko Medak. Novi Vinko Coce, kako kažu za sjajnog Medaka, osim što je s Franom i Antom nasmijavao publiku i pozivao sudionike na pozornicu, na kraju je i zapjevao nekoliko pjesama s novoosnovanim grudskim tamburaškim sastavom Stari Fenjer.

Za mnoge je bila to noć za pamćenje koja nije tek tako završena budući da su sudionici programa s pjesmom nastavili u restoranu “Kod Barića”.

Ganga, gusle, tradicionalne pjesme… sve to ukomponirano je na najbolji način za potpuniji božićni sadržaj koji je ove godine pripremljen u Grudama.

Neka se tako nastavi i dogodine.

vecernji.ba

OGLASI

Loading