Select Page

Najboljim športašima priznanja, a posuškom športu dodatna sredstva za razvoj

Najboljim športašima priznanja, a posuškom športu dodatna sredstva za razvoj

Danas je u općinskoj vijećnici upriličeno svečano uručivanje godišnjih priznanja najboljim športašima, športskim kolektivima i zaslužnim športskim djelatnicima u općini Posušje, a temeljem izbora Upravnog odbora Športskog saveza općine Posušje.

Ovaj događaj, kojeg tradicionalno zajednički organiziraju Športski savez i Općina Posušje, otvorio je načelnik Ante Begić koji je istakao važnost zadatka usmjeravanja djece i mladih na ispravan put, a jedan od njih je i šport. I u tom smislu, kazao je, uvijek ćemo podržavati dobre športske rezultate, koji na najbolji način promoviraju našu općinu. Načelnik je najavio nastavak potpore razvoju športa i ostvarivanju dobrih rezultata.

” U proračunu za ovu godinu smo povećali izdvajanja za Športski savez, odnosno za športske klubove, za 50.000KM u odnosu na prošlu godinu, i ta sredstva ove godine iznose 250.000 KM, kako bi podržali i ojačali šport, u skladu s njegovom važnošću u društvu.”

Na kraju obraćanja rekao je kako je ponosan i radostan što Posušje, mali, pitomi gradić, ima ovako velike i uspješnje športske klubove.

Predsjednik Športskog saveza Zvonimir Širić, kroz kratko obraćanje kazao je kako niti jedan projekt ne može promovirati općinu Posušje kao što to može šport.

„Zbog toga moramo ulagati dosta u vas, moramo ulagati u klubove, moramo ulagati u športsku infrastrukturu, da bi dosegli taj nivo promocije koju vi postižete iz dana u dan“.

Govoreći o Športskom savezu, naglasio je kako je to jedna velika obitelj športskih klubova, s preko 900 polaznika u raznim kategorijama. Svako treće dijete je upisano u neki klub u Posušju, i to je činjenica koja raduje ali i obveza koja iziskuje ulaganja u šport, kako bi se osigurali što bolji uvjeti i dodatno povećao broj mladih uključenih u športske aktivnosti, zaključio je Širić.

Na kraju govora uz zahvale, uputio je ovogodišnjim dobitnicima priznanja iskrene čestitke. A oni su birani u sedam kategorija.

Najbolji senior u 2021. je Josip Barišić nogometaš HŠK Posušja, a najbolja seniorka je Ivana Galić iz Karate kluba Posušje. Najbolji junior je Ilija Jukić iz Taekwondo kluba Poskok Posušje, a najbolja juniorka je Lana Biško iz Ženskog košarkaškog kluba Posušje. Najbolji kadet je Mario Begić iz HŠK Posušja a najbolja kadetkinja je Lucija Landeka iz Ženskog nogometnog kluba Inter Posušje. Najboljom momčadi proglašen je Košarkaški klub Posušje.

Robert Jurišić iz KK Posušja dobio posebno priznanje kao zaslužni športski djelatnik.

Priznaja su uz načelnika Begića i predsjednika Športskog saveza Širića dobitnicima uručivali i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar te Damir Ivanković, član UO Športskog saveza općine Posušje.

Iskrene čestitke svim dobitnicima!

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading