Select Page

Najnovije informacije o stanju na cestama

Najnovije informacije o stanju na cestama

Prometuje se po mokrim i skliskim kolnicima, dok na dionicama u višim planinskim predjelima ima ugaženog snijega i leda na kolniku.

Obavezna je upotreba lanaca za teretrna vozila sa prikolicom i tegljače na dionicama Livno – Šujica, Prozor – Gornji Vakuf/Uskoplje i Travnik – Donji Vakuf.

Na svim magistralnim cestama u Federaciji BiH, posebice na područjima zahvaćenim sniježnim padalinama, proglašeni su zimski uvjeti za vožnju.

Ovisno od situacije, prometna policija će u suradnji sa zimskom službom procijeniti na kojim dionicama će se ograničiti i zabraniti promet za pojedine kategorije vozila.

Također, prometna policija će isključivati iz prometa vozila koja ne posjeduju odgovarajuću zimsku opremu.
Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije, pa vozače molimo za oprezniju vožnju i poštivanje privremene regulacije prometa.
__________________________________________
Zbog izvođenja radova u tunelu Vranduk II i na mostovima Bosna IV i Bosna V na dionici M-17 Zenica – Nemila, promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

Na dionici M-15 Livno – Šujica preko prijevoja Borova Glava, upozoravamo vozače na učestale izlaske divljih konja na kolnik.

Zbog odrona na dionici M-18 Sarajevo – Foča (na lokaciji Sijeračke Stijene) promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično.

Zbog oštećenja kolnika na dionici M-16 Prijedorska petlja – Klašnice, promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom naizmjenično.

OGLASI

Loading