Select Page

Prodaju se nekretnine Tvornice alata u Posušju

Prodaju se nekretnine Tvornice alata u Posušju

Stečajni upravitelj Tvornice kružnih pila d.o.o. – u stečaju objavio je Oglas o prodaji nekretnina bivše Tvornice alata u Posušju. Predmet prodaje su devastirani objekti tvornice s pripadajućim zemljištem ukupne površine 14.034 m2.

Početna cijena je 983.261,11 KM, a ponude se primaju do 4. 3. 2019. Ročište o izboru najpovoljnije ponude održat će 6. 3. 2019. u 11.00 sati u Općinskom sudu Široki Brijeg, objavljeno je na stranici Udruge gospodarstvenika Posušje.

Vlada ŽZH pokrenula stečajni postupak u Tvornici kružnih pila na sjednici održanoj 27. 4 2017. godine. Udruga je pozdravila tada donošnje, kako su kazali, dobre Odluke, ali donesene s velikim zakašnjenjem.

Udruga gospodarstvenika Posušje u svojoj objavi podsjeća kako je na Skupštini održanoj 4. studenoga 2013., donijela odluku uputiti Vladi Županije ZH zahtjev o pokretanju stečaja u neprivatiziranim državnim poduzećima u Posušju, zbog katastrofalnog stanja nekretnina tih poduzeća. “Objekti su u stanju raspadanja, okoliš je devastiran, a oprema je otuđena ili uništena. Ti objekti i prostor na kojem se nalaze, postali su, nažalost i na sramotu, mjesto za odlaganje otpada i kao takvi su velika potencijalna opasnost za sve stanovnike Posušja, a posebice za posušku djecu i omladinu, a ujedno narušavaju izgled i stanje uređenosti našega grada”, navedeno je u objavi UGP iz 2017.

Zahtjev za žurnim pokretanjem stečaja u Tvornici kružnih pila Udruga je uputila Vladi u ožujku 2014., s obrazloženjem, da je to najbolji, ako ne i jedini, način da se zapušteni objekti i prostor u centru Posušja urede i stave u neku funkciju, a da se ujedno prodajom preostale imovine u stečajnom postupku namire svi vjerovnici, prije svega, bivši zaposlenici i da novi vlasnik ovaj prostor preuredi u nešto primjereno ovoj vrhunskoj lokaciji u samom centru Posušja.

radioposusje.ba/ UGP

OGLASI

Loading