Select Page

Najveći dobitnik uspostave vlasti u BiH bit će Dragan Čović koji će zasigurno moći zavladati političkom situacijom ove zemlje!

Najveći dobitnik uspostave vlasti u BiH bit će Dragan Čović koji će zasigurno moći zavladati političkom situacijom ove zemlje!

Ove naslovne konstatacije su dakako svi u BiH itekako svjesni posebno bošnjačka politička nomenklatura koja se evo već godinu dana opirala dolasku Dragana Čovića na funkciju ‘svega i svačega’ odnosno svih glavnih političkih poluga u BiH. Već u samoj izbornoj noći najveći bh radikal Željko Komšić upravo je ustvrdio da je Čović (HNS) ostvario premoćan rezultat koji će im dati toliku moć da mogu sve blokirati ili propustiti ovisno o njihovoj političkoj volji.

Da, to je doista i točno, jasno je kao dan da su ove Komšićeve riječi istinite te da ih je bošnjačka politika itekako svjesna i vjerojatno već sada osjećaju laganu nervozu od takvih scenarija koji bez sumnje na bh političku scenu neupitno dolaze.

Jedno od glavnih pitanja koje je hrvatska strana postavljala i još uvijek postavlja je pitanje Izbornog zakona. Ne treba biti baš previše mudar niti pametan kako bi shvatili da je Izborni zakon odnosno ‘hrvatska izborna jedinica’ doista nova federalna jedinica kroz koju bi Hrvati svojim izbornom voljom vrlo lako dolazili do potpune dominacije u uspostavi svojih političkih ciljeva i ambicija unutar BiH jer im to omogućava i Ustavni sud koji je već donio nekoliko svojih presuda koje idu u prilog Hrvatima (apelacija Ljubić)

Definitivno, ukoliko se Čović odluči ,a to iz njegovih pacifističkih izjava nažalost zasada nije vidljivo (ukoliko ne pila naopako), ‘natjerati’ Bošnjake da ‘kapituliraju’, on će to polugama koje će imati u rukama (Dom naroda) sasvim sigurno moći učiniti. On više neće imati problem čekanja formiranja vlasti već će imati moćno političko oružje u svojim rukama uz presudu Ustavnog suda koja itekako može odigrati jednu od glavnih uloga u uspostavi ‘hrvatske izborne jedinice’ odnosno u prijevodu toliko željenog i očekivanog hrvatskog entiteta u BiH koji bi sasvim sigurno donio ravnopravnost hrvatskog naroda ali i prosperitet i bolju budućnost za BiH.

Dragan Čović bi također sasvim sigurno bh javnosti mogao pokazati da je BiH upravo onakva kakvu je on vidi i da bi zapravo takva mogla i poživjeti za razliku od one ‘nametačke’ Komšićeve koja doista i doista nema nikakvu perspektivu. Svakako valja napomenuti da bi u slučaju slične postizborne situacije kakvu imamo sad a nakon sljedećih izbora ona ne bi bila povoljna za bošnjačke predstavnike kao što trenutno jeste gdje je recimo Denis Zvizdić u samom vrhu izvršne ali i zakonodavne vlasti ove zemlje.

Sve u svemu, vrijeme Dragana Čovića kao glavnog političkog igrača na bh sceni neumitno dolazi, htjeli mi to ili ne, svidjelo se to nekom ili ne, svejedno.

OGLASI

Loading