Select Page

Nakon jučerašnjeg snijega, jutros osvanula kiša

Nakon jučerašnjeg snijega, jutros osvanula kiša

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno sa snijegom i kišom. U Hercegovini je registrirana i slaba grmljavina.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C):

Bjelašnica – 6;
Sokolac – 2;
Kupres – 1;
Bihać, Bugojno, Goražde, Ivan Sedlo, Jajce i Sanski Most 0;
Drvar, Sarajevo, Zenica i Zvornik 1;
Banja Luka i Doboj 2;
Gradačac, Livno i Srebrenica 3;
Bijeljina, Trebinje i Tuzla 4;
Mostar i Stolac 6 °C.

Vrijeme danas

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom i snijegom. U nizinama većinom će padati kiša i susnježica, a u jutarnjim satima i snijeg. U višim područjima će padati snijeg, koji je tokom cijelog dana moguć u sjeverozapadnim područjima Bosne i u nizinama. Obilnije padaline u Hercegovini gdje će biti i grmljavine. Vjetar slab do umjerene jačine, većinom južnog i jugoistočnog smjera, u sjevernim područjima sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 7 °C, na jugu Hercegovine do 11 °C.

DSCN5495

U četvrtak, 5.02.2015. u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom i snijegom. Obilnije padaline u Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i u Krajini, od 20 do 50 litara po metru kvadratnom. Jače padaline poslije podne. Najmanje padalina istok i sjeveroistok Bosne. U nizinama uglavnom kiša, a u višim područjima snijeg. U sjeverozapadnom dijelu Bosne snijeg se očekuje i u nizinama. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između – 2 i 2 °C, na jugu Hercegovine od 3 do 7 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 6 °C, na jugu Hercegovine od 8 do 13 °C.

U petak, 6.02.2015 u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom u nizinama, a u višim područjima snijegom. U sjeverozapadnim područjima Bosne snijeg se očekuje i u nizinama. Očekuje se između 20 i 40 litara padalina po metru kvadratnom u cijeloj zemlji. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između – 1 i 3 °C, na jugu Hercegovine od 4 do 8 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 6 °C, na jugu Hercegovine od 6 do 10 °C.

U subotu, 7.02.2015. u Bosni i Hercegovini oblačno sa padalinama u Bosni. U nizinama se uglavnom očekuje kiša i susnježica, u jutarnjim satima prolazno i snijeg. U višim područjima snijeg. U Krajini je moguć snijeg veći dio dana. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između – 3 i 2 °C, na jugu Hercegovine od 2 do 5 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 0 i 4 °C, na jugu od 7 do 11 °C.

U nedjelju, 8.02.2015. u Bosni i Hercegovini oblačno. U većem dijelu zemlje će padati slab snijeg, na jugu slaba kiša. Vjetar u Bosni umjerene jačine sjevernog smjera, u Hercegovini jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka između – 4 i 0 °C, na jugu Hercegovine od – 1 do 3 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između – 2 i 1 °C, na jugu Hercegovine od 4 do 8 °C.

FHMZ/Posušje.net

OGLASI

Loading