Select Page

STANJE NA CESTAMA: Ponovo zatvoren regionalni put Mihalji – Blidinje

STANJE NA CESTAMA: Ponovo zatvoren regionalni put Mihalji – Blidinje

U većem dijelu BiH ovoga jutra vozi se po pretežno mokrom koloniku. Na širem području Sarajeva mjestimično pada kiša koja ledi u dodiru sa tlom, zbog čega je neophodna opreznija vožnja.

U sjeverozapadnim i jugozapadnim krajevima, kao i ponegdje na dionicama u višim predjelima, ima ugaženog snijega na kolniku, a izdvajamo magistralne puteve Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Srbljani-Bosanska Krupa, Priluka-Glamoč-Mlinište, Šuica-Kupres, Kolo-Tomislavgrad-Šuica, Travnik-Donji Vakuf, Novi Travnik-Bugojno i Gornji Vakuf-Prozor-Slatina, dok se zbog snijega i jakog vjetra otežano prometuje magistralnim putem Livno-Šuica. Zbog magle vidljivost je smanjena na manje od 50 metara na magistralnom putu Bugojno-Gornji Vakuf.

Sinoć od 19 sati zbog intenzivnih sniježnih padalina i jakog vjetra koji stvara nanose, ponovo je za sva vozila zatvoren regionalni put R-419 Mihalji -Blidinje.

Zbog učestalih odrona skrećemo pažnju na puteve: Salakovac-Mostar-Doljani, Banja Luka-Teslić, Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka i Turbe-Skender Vakuf-Karanovac.

Savjetujemo vozačima da voze opreznije, da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na cestama, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, na GP Izačić ne mogu saobraćati teretna vozila preko 7,5 tona.
…………………………
„VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT“ Nikada za vrijeme vožnje ne držite dijete u krilu ili naručju! Kod sudara efektivna težina djeteta se povećava do 20 puta tako da ga nećete moći zadržati. ZAŠTITITE VAŠE DIJETE – UVIJEK KORISTITE AUTOSJEDALICU !
…………………………
MAGISTRALNI PUTEVI:

M-4
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolnika prometuje se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
Simin Han-Kalesija (u Babajićima) zbog aktiviranog klizišta obustavljen prometj. Alternativni pravac je preko Dubrava.

M-17
Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07 do 17 sati, a nedjeljom od 07 do 13 sati.
M-18
Tuzla-Bijeljina-u mjestu Požarnica (zbog klizišta) promet je usporen-jednom trakom. U Seljublju je na snazi zabrana prometa za vozila preko 3,5 tone.
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za vozila ukupne mase iznad 12 tona i duža od 8 metara.

REGIONALNI PUTEVI
R-413a Travnik-Galica, zbog sniježnih lavina potpuno je obustavljen promet.
R-403a Kamenica-Tržačka Raštela (u naselju Gata) zbog sanacije klizišta na snazi je zabrana prometa za vozila preko 30 tona (osim autobusa i cisterni za prijevoz mlijeka).

bihamk.ba

OGLASI

Loading