Select Page

„Nas bole izjave onih koji nikada pušku nisu uzeli“

„Nas bole izjave onih koji nikada pušku nisu uzeli“

Danas u Posušju borave članovi Hrvatske zajednice udruga roditelja poginulih branitelja iz Domovinskog rata.

Njih su jutros u 10 i 30 sati na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju dočekali predstavnici Udruge obitelji poginulih, nestalih i stradalih branitelja iz naše općine, općinski načelnik Branko Bago, ministar branitelja u Zapadnohercegovačkoj županiji Mladen Begić i predsjednik Općinskog vijeća Ivan Lončar.

Tim povodom položili su vijence, zapalili svijeće i izrekli molitvu za sve hrvatske branitelje. Mila Galić predsjednica Udruge obitelji poginulih, nestalih i stradalih hrvatskih branitelja Općine Posušje kazala da je jako zadovoljna što su članovi udruge iz Republike Hrvatske posjetili našu Općinu, i pozvala da se malo više misli o roditeljima poginulih, nestalih i stradalih hrvatskih branitelja.

img_0682

Lucija Kober, predsjednica Hrvatske zajednice udruga roditelja poginulih branitelja iz Domovinskog rata je kazala da je njihova udruga osnovana 1993. godine, te je uspijela umrežiti 44 udruge na području cijele Republike Hrvatske.

„Cilj nam je bio okupljanje roditelja poginulih branitelja te očuvanje digniteta Domovinskog rata, ali i održati sjećanje na našu djecu.“, kazala je Kober. Dodala je da svoje djelovanje nastoje širiti i još se povezati s obiteljima poginulih branitelja.

img_0684

„Među nama ima roditelja čija su djeca izgubila živote na području Bosne i Hercegovine, ali je i među vama roditelja čija su djeca živote ostavila za našu Hrvatsku.“, kazala je Kober.

Istaknula je kako im nikako nije važna materijalna pomoć, jer to su sve roditelji koji su svoja materijalna prava ostvarili radeći cijeloga života.

img_0690

„Nas bole izjave onih koji nikada pušku nisu uzeli. Nadamo se da će nam ovi izbori donijeti boljitak u tom smislu, da nas više cijene i da nas se sjete.“, kazala je Kober

Ministar branitelja u ZHŽ – u Mladen Begić pozdravio je ovakva druženja. Još je jednom na odobravanje svih izrazio nadu da će sve na kraju dovesti do jedinstvenog zakona u Republici Hrvatskoj, kojim će se isto tretirati pripadnici HV-a i HVO- , odnosno svi hrvatski branitelji koji su branili hrvatske prostore, kako u Republici Hrvatskoj tako i u Bosni i Hercegovini.

Posušje.net/Foto Općina Posušje

OGLASI

Loading