Select Page

U PRVOJ LJETNOJ AKCIJI U POSUŠJU PRIKUPLJENO 45 DOZA KRVI

U PRVOJ LJETNOJ AKCIJI U POSUŠJU PRIKUPLJENO 45 DOZA KRVI

U prvoj od tri planirane ljetne akcije dragovoljnog darivanja krvi na području općine Posušje prikupljeno je 45 doza ove dragocjene tekućine, a ukupno je 49 osoba popunilo upitnik i pristupilo liječničkom pregledu.

Samo 4 osobe, zbog uglavnom manjih zdravstvenih problema ili nedavnih liječničkih kontrola i terapija, nisu darovale krv – što je sjajan postotak uspješnosti i vrlo dobre prethodne edukacije od strane Crvenog križa općine Posušje koji je i u najavi isticao tko sve može ili ne može biti darivatelj krvi.

Akcija je provedena dana 18. srpnja u Gradskoj sportskoj dvorani u Posušju u izuzetno lijepoj atmosferi, bez gužve i žurbe, a opet sve u skladu s predviđenim terminom akcije koji je tek neznatno produžen.

Zasluge za ovakav tijek idu prije svega Crvenom križu općine Posušje, a na samoj akciji volonteri skupa s profesionalcima su doprinijeli da se svi skupa osjećaju ugodno, opušteno, a što je najvažnije i korisno za svoje sugrađane i sve druge u stanju potrebe.

45 doza krvi u malo više od dva sata trajanja akcije u Posušju su zalog za mirnije dane i transfuzijskog centra SKB Mostar, a posebno onima koji se nađu u stanju potrebe za krvlju.

U izjavi za Radio Posušje nakon održane akcije dr. Nikolina Džever ispred Transfuzijskog centra SKB Mostar i Branko Leko ispred Crvenog križa općine Posušje su, uz zahvalu svima koji su se na ovoj ljetnoj vrućini odazvali i odvažili doći na ovu akciju, istaknutu činjenicu da je puno važnije da krv čeka bolesnika nego bolesnik krv, a to je , uz ostale, ovom akcijom i omogućeno.

OGLASI

Loading