Select Page

Nastavlja se razdoblje nestabilnih vremenskih prilika

Nastavlja se razdoblje nestabilnih vremenskih prilika

Nastavlja se razdoblje nestabilnih vremenskih prilika. Narednih dana, uz lokalne pljuskove praćene grmljavinom, koji će biti češći u središnjim i sjevernim područjima Bosne i Hercegovine, doći će i do pada temperature zraka.

– Osvježenje će se osjetiti i na krajnjem jugu države. U drugom dijelu tjedna, uz lagani rast temperature zraka, očekuje se i nešto stabilnije vrijeme iako će i dalje postojati uvjeti za popodnevne pljuskove – navodi se u izvješću Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH za razdoblje od 16. do 29. lipnja.  

Jutarnje temperature zraka u naredna dva dana u Bosni varirat će od 12°C do 18°C, na jugu do 20°C. Maksimalne dnevne temperature u Bosni između 18°C i 23°C, a u Hercegovini do 25°C. U drugom dijelu tjedna jutarnje temperature od 13°C do 18°C u Bosni, do 22°C u Hercegovini. Najviše dnevne od 22°C do 28°C.

Više kiše moguće je u prvom dijelu tjedna, u središnjim i zapadnim područjima. Pred kraj prognoziranog razdoblja, uz duža sunčana razdoblja, prognoziraju se i više temperature zraka.

OGLASI

Loading