Select Page

Nastavljena suradnja posuških srednjih škola kroz praktičnu nastavu

Nastavljena suradnja posuških srednjih škola kroz praktičnu nastavu

Suradnja Gimnazije fra Grge Martića Posušje i Srednje strukovne škole Posušje sve se češće očituje u zajedničkim projektima. Jedan takav danas je ostvaren između 1. razreda srednje medicinske škole i 3. razreda izborne nastave biologije.

Naime, profesor Josip Bešlić i dr. Ivan Bešlić su povezali zajedničke nastavne jedinice u jedinstven praktičan rad koji je učenicima bio od velike koristi. Riječ je o sekciji srca svinje čiji je izgled gotovo identičan ljudskom. Na takav način učenici su imali prilike uživo vidjeti što su to klijetke, što pretklijetke, što su zalisci, a što velike krvne žile oko srca, objavljeno je fb stranici Srednje strukovne škole Posušje.

Praktična nastava je najbolji oblik nastavnog procesa u kojem učenici teorijsko znanje primjenjuju na praktičnim primjerima i takvo znanje ostaje trajno pohranjeno. Zahvaljujući izvrsnoj opremljenosti ovih škola, učenici su mogli uživo pratiti sekciju na pametnoj ploči uz stručne komentare doktora i profesora.
Ovakav oblik suradnje pokazuje da se pod istim krovom može živjeti bez ikakvih poteškoća, a sve na dobrobit naše mladosti koja će biti oslonac našeg društva u budućnosti.

Suradnja se nastavlja već sljedećeg četvrtka kad će učenici imati priliku vidjeti metode reanimacije te osnovne postupke pri pružanju prve pomoći, navode u priopćenju objavljenom na svojoj službenoj facebook stranici.

OGLASI

Loading