Select Page

Natjecanje u modeliranju mostova

Natjecanje u modeliranju mostova

Na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održano je natjecanje u modeliranju mostova koje četvrtu godinu zaredom organizira Međunarodna udruga studenata građevinarstva IACES Mostar u suradnji sa Studentskim zborom Građevinskog fakulteta.

Od devet srednjih škola koje su sudjelovale, pobjedu je odnijela Srednja škola Antun Branko Šimić iz Gruda. Drugo mjesto zauzela je Srednja škola Stolac, dok je treća bila Gimnazija fra Dominika Mandića Široki Brijeg. Iako su predstavnici naše škole Anđela Hrkać i Ivan Markota iz 4.a te Nina Tolo iz 4.c u ocjenjivanju estetike osvojili drugo mjesto, zbog slabe nosivosti mosta u ukupnom poretku zauzeli su šesto mjesto. Kao i prošle godine, naše učenike pratila je prof. Ana Katarina Bonić.

Sudionike i njihove profesore pozdravili su prof. dr. sc. Ivan Lovrić, dekan Građevinskog fakulteta, dipl. ing. građevine Mario Jurišić, zatim Monika Mlakić, potpredsjednica Studentskog zbora Građevinskog fakulteta i Martina Soldo, predsjednica IACES-a Mostar koja je objasnila pravila natjecanja.

Materijal za izradu mostova ove godine su bili štapići za ražnjiće te su natjecatelji imali 90 minuta za izradu mosta. Kriteriji koji su se ocjenjivali su izgled i nosivost mosta, a bodovi su se gubili na dodatnom vremenu i materijalu. Iako su naši učenici očekivali bolju ocjenu mosta, sretni su zbog sudjelovanja na natjecanju te će im ovo iskustvo i posjet Građevinskom fakultetu u Mostaru svakako ostati u dragom sjećanju.

gfgm-posusje.com

OGLASI

Loading