Select Page

Učenici posuške Gimnazije sudjelovali na trodnevnoj obuci CIVITAS-a

Učenici posuške Gimnazije sudjelovali na trodnevnoj obuci CIVITAS-a

Učenici naše gimnazije Marija Lončar, Antonija Boras, Anamarija Čolić, učenice 4.b odjela i Marijan Knezović, učenik 4.c, sudjelovali su na trodnevnoj obuci CIVITAS-a pod nazivom „Mladi, angažirana umjetnost i građanstvo“, održanoj u Sarajevu u periodu od 20. veljače do 22. veljače 2015. godine.

gimnazija ucenici civitas 1

Kroz trodnevni program rada mladi umjetnici/amateri su, uz mentorstvo prof. Marine Mihalj i nakon predavanja gostujućih predavača, prezentirali kampanje javnog zagovaranja za različite društvene probleme u kojima su svoje ideje i rješenja prezentirali kroz zvuk, pokret i riječ, odnosno umjetnost.

gimnazija ucenici civitas 2

Učenici su dobili prvi zadatak vezan uz obuku, a to je sljedeće: trebaju oformiti tim od deset učenika koji će napraviti jednominutni videoklip i kroz njega prikazati svoju viziju kako postati aktivan građanin. Uradak trebaju snimiti do 10. ožujka 2015. godine nakon čega će biti objavljen na službenoj web stranici CIVITAS-a. „Lajkovi“ će odlučiti o pobjedniku, a nagrada je primamljiva – sudjelovanje u ljetnoj školi demokracije za pobjednički tim. Poželimo sreću našim Civitasovcima i nadajmo se da će i kod naših učenika osvijestiti potrebu za aktivnim sudjelovanjem u društvenim zbivanjima!

gfgm-posusje.com

OGLASI

Loading