Select Page

Natjecatelji Karate kluba Posušje predstavili se na međunarodom turniru u Samoboru

Natjecatelji Karate kluba Posušje predstavili se na međunarodom turniru u Samoboru

Tijekom protekla tri dana (19. siječnja – 21. siječnja) članovi Karate kluba Posušje nastupali su u Samoboru gdje je održan Grand prix Croatia koji je ove godine brojio preko 1500 natjecatelja iz 27 država. Na turniru su nastupile Lea Rezo, Ivana Čamber, Ivana Galić i Matea Čamber, no ovaj put bez medalja u jakoj konkurenciji brojnih europskih i svjetskih nositeljica odličja.

Drugog dana turnira borila se Lea Rezo u kategoriji juniorki – 66 kg. Njezina kategorija je brojala 25 natjecateljica. Prvi meč gubi od natjecateljice iz BiH koja je inače osvajačica svjetskih i europskih medalja te ulaskom u finale Leu povlači u repesaž gdje Lea gubi tijesnim rezultatom od Nizozemke s 2:0. Lea je svojim nastupom osvojila deveto mjesto svoje kategorije na turniru.

Ivana Čamber nastupila je u kategoriji juniorki – 48 kg, u kategoriji koja je brojala 16 natjecateljica. Ivana prvi meč gubi od Šveđanke, aktualne osvajačice svjetskih i europskih medalja rezultatom 1:0. Protivnica ulazi u finale te Ivanu povlači u repesaž. Ivana gubi tijesnim rezultatom 1:1 od natjecateljice iz Mađerske što ju na kraju pozicionira na sedmo mjesto svoje kategorije na turniru.

Zadnja natjecateljica drugog dana turnira iz Posušja je bila naša seniorka Ivana Galić koja se borila u konkurenciji seniorski open. Kategorija je brojala 25 natjecateljica. Ivana gubi prvi meč od protivnice koja je ujedno zauzela prvo mjesto u ovoj kategoriji. Ivana nažalost poslije toga nije imala priliku odraditi mečeve za brončanu medalju.

Trećeg dana turnira borila se naša Matea Čamber u kategoriji kadetkinja – 54 kg. Bila je to brojna kategorija s čak 45 natjecateljica. Matea gubi prvi meč od natjecateljice iz Ukrajine te nije imala priliku za repesaž.

Članovi su išli pod vodstvom trenera Marka Čambera.

Radioposusje.ba 

OGLASI

Loading