Select Page

Nekoliko požara u blizini Širokog Brijega, dvije osobe završile u bolnici

Nekoliko požara u blizini Širokog Brijega, dvije osobe završile u bolnici
Širokobriješka vatrogasna postrojba imala je pune ruke posla proteklog dana.

Naime, imali su sedam intervencija i to: na Trnu dva puta, Vaganu, Mokrom, Brijegu, Knešpolju i Ljubotićima.

„U jednom od spomenutih požara dvoje ljudi bilo je životno ugroženo te su završili u KB Mostar. Još jednom upozoravamo građane da ne pale vatru na otvorenom, osobito ne bez nadzora”, kazao je za Radio Široki Brijeg zapovjednik vatrogasne postrojbe Široki Brijeg, Srećko Hrkać.

Podsjetimo, sinoć je lokaliziran i stavljen pod nadzor požar koji je jučer kasno poslijepodne planuo u naselju Knešpolje u Širokom Brijegu.

Odjekivale eksplozije

Širokim Brijegom odjekivale su eksplozije. Nesanirana jama boksita, duboka 15 metara, pretvorila se u vrelo zgarište. Požar je planuo na području industrijske zone – prilazi, osim vatrogascima, nisu bili dopušteni nikome.

Zemljište je u privatnom posjedu i godinama se tu nelegalno odlaže otpad. A što se sve odlaže – tek se sada postavilo pitanje. Na lokalitetu su ostaci izgorjelih automobilskih guma – što je i izazvalo širenje požara.

– U ovom trenutku ne možemo isključiti mogućnost da je na toj deponiji bilo nepropisno odloženo i minsko-eksplozivnih sredstava, ali isto tako vrlo je vjerojatno da se nalazio određen broj boca pod pritiskom – kazao je Damir Čutura, glasnogovornik MUP-a ŽZH.

Svega stotinjak metara udaljena su poduzeća za proizvodnju kablova. Vatra je mogla izazvati katastrofu. Kako je došlo do zapaljenja – predmet je istrage koji će voditi policija nakon što požar bude potpuno ugašen.

ABCportal.Info

OGLASI

Loading