Select Page

Nema opraštanja za neizdavanje fiskalnih računa

Nema opraštanja za neizdavanje fiskalnih računa

Ministar financija RS-a Zoran Tegeltija tvrdi da neće biti opraštanja za neizdavanje fiskalnih računa, niti za rad na crno, kao i za one osobe koja se bave djelatnošću koja nije registrirana.

Tegeltija, koji je koordinator Radne grupe Vlade RS-a za suzbijanje sive ekonomije, najavljuje da će fokus novih zakonskih rješenja koji su upućeni Odboru za reformu gospodarskog sustava biti borba protiv rada na crno i neregistrirane djelatnosti, te bolja financijska disciplina.

Na sjednici članova ove radne grupe definiran je set financijskih zakona koji su upućeni na proceduru daljeg usvajanja Odboru za reformu gospodarskog sustava RS, priopćeno je iz Ministarstva financija RS-a.

Radnu grupu čine predstavnici resornih ministarstava, Porezne uprave, Inspektorata, poslovne zajednice i Sindikata, a set od 11 financijskih zakona dopunjen je i zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim kasama.

Sjednici Radne grupe za borbu protiv sive ekonomije prisustvovali su predstavnici Ministarstva financija, Ministarstva industrije, energetike i rudarstva, ministarstava pravde i unutrašnjih poslova, Unije udruženja poslodavaca, Gospodarske komore, kao i predstavnici Saveza sindikata RS u proširenom sastavu.

(Fena)

OGLASI

USKORO VELIKA BICIKLISTIČKA AVANTURA BLIDINJE BIKE FESTIVAL 2022.

𝐚 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐢𝐦 𝐳𝐚𝐝𝐨𝐯𝐨𝐥𝐣𝐬𝐭𝐯𝐨𝐦 𝐕𝐚𝐬 𝐩𝐨𝐳𝐢𝐯𝐚𝐦𝐨 𝐧𝐚 𝐜̌𝐞𝐭𝐯𝐫𝐭𝐢 𝐩𝐨 𝐫𝐞𝐝𝐮 𝐛𝐢𝐜𝐢𝐤𝐥𝐢𝐬𝐭𝐢𝐜̌𝐤𝐢 𝐟𝐞𝐬𝐭𝐢𝐯𝐚𝐥 ❞𝐁𝐥𝐢𝐝𝐢𝐧𝐣𝐞 𝐁𝐈𝐊𝐄...

Kreće anketiranje u Posušju

Anketa o radnoj snazi u Posušju provodit će kontinuirano tijekom cijele godine. Anketa se provodi...

Loading