Select Page

Nema opraštanja za neizdavanje fiskalnih računa

Nema opraštanja za neizdavanje fiskalnih računa

Ministar financija RS-a Zoran Tegeltija tvrdi da neće biti opraštanja za neizdavanje fiskalnih računa, niti za rad na crno, kao i za one osobe koja se bave djelatnošću koja nije registrirana.

Tegeltija, koji je koordinator Radne grupe Vlade RS-a za suzbijanje sive ekonomije, najavljuje da će fokus novih zakonskih rješenja koji su upućeni Odboru za reformu gospodarskog sustava biti borba protiv rada na crno i neregistrirane djelatnosti, te bolja financijska disciplina.

Na sjednici članova ove radne grupe definiran je set financijskih zakona koji su upućeni na proceduru daljeg usvajanja Odboru za reformu gospodarskog sustava RS, priopćeno je iz Ministarstva financija RS-a.

Radnu grupu čine predstavnici resornih ministarstava, Porezne uprave, Inspektorata, poslovne zajednice i Sindikata, a set od 11 financijskih zakona dopunjen je i zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o fiskalnim kasama.

Sjednici Radne grupe za borbu protiv sive ekonomije prisustvovali su predstavnici Ministarstva financija, Ministarstva industrije, energetike i rudarstva, ministarstava pravde i unutrašnjih poslova, Unije udruženja poslodavaca, Gospodarske komore, kao i predstavnici Saveza sindikata RS u proširenom sastavu.

(Fena)

OGLASI

Loading