Select Page

Nema oštećenja na Hajdučkim vratima, protiv motociklista podignute kaznene prijave

Nema oštećenja na Hajdučkim vratima, protiv motociklista podignute kaznene prijave

Nema vidljivog oštećenja na Hajdučkim vratima niti na prilaznim putevima koji vode do Hajdučkih vrata, zaključak je Federalnog inspektora za zaštitu prirode koji je obavio inspekcijski nadzor nakon prijave da su se na spomenutom lokalitetu motociklima vozili članovi kluba Extreme Enduro sa sjedištem u Mostaru.

Također, kako je navedeno u izvještaju, Županijski inspektor za zaštitu prirode HNŽ-a, Almir Kazazić podnio je Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka kod općinskog suda u Mostaru, odjel za prekršaje protiv tri vozača motora što su se u zaštićenom “Parku prirode Blidinje” popeli do samog prstena Hajdučkih vrata te postavili motore za potrebe fotografiranja, prenosi Bljesak.info.

Naime, Federalni inspektor za zaštitu prirode nakon što je dobio informaciju o spomenutom događaju, obavijestio je i Almira Kazazića, županijskog inspektora za zaštitu prirode o navedenim činjenicama.

Inspektor Kazazić je dana 30. rujna 2019. godine, u prisustvu Nezirić NazIfa, pomoćnika ministra za trgovinu HNŽ-a izvršio obilazak navedenog lokaliteta. Na licu mjesta je ustanovljeno da nema vidljivog oštećenja na Hajdučkim vratima niti na prilaznim putevima koji vode do Hajdučkih vrata, o čemu je pričinjena službena zabilješka i izvršeno fotografiranje, istaknuto je u izvještaju Federalnog Inspektor zaštite prirode.
Podsjećamo, krajem rujna, tri mladića s motorima korserima popeli su se do samog prstena Hajdučkih vrata te postavili motore za potrebe fotografiranja na sami prsten.

Tom prilikom su pod gasom i šlajdranjem točkova odronili i dio staze na prilazu Hajdučkim vratima a i donji dio prstena se malo odronio, navode planinari koji su bili svjedoci ovom događaju te su čitav slučaj i snimili.

Poskok.info

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading