Select Page

U BUGOJNU ubijen umirovljeni učitelj Hrvat: Brutalno mučen i premlaćivan

U BUGOJNU ubijen umirovljeni učitelj Hrvat: Brutalno mučen i premlaćivan

Novo ubojstvo umirovljenika do kostiju je utjeralo strah u građane Bugojna, piše Avaz.ba.

Naime, kako je Avazu potvrđeno iz tamošnje policije, umirovljeni učitelj Stjepan Kolak (86) preminuo je u KCUS-u u Sarajevu od posljedica brutalnog premlaćivanja i mučenja.

Kako je otkrio izvor blizak istrazi, dvojica za sad nepoznatih muškaraca upala su u Kolakovu kuću gdje su ga vezali i dugo maltretirali. Iskoristili su odsustvo starčevog sina, što ukazuje da su objekt dugo držali pod prismotrom. Kolak je inače učitelj u mirovini koji je uživao veliki ugled u Bugojnu zbog velikog broja generacija osnovaca koje je opismenio i pripremio za dalje školovanje.

Prema navodima izvora Avaza, starac je preživio horor jer su ga napadači brutalno tukli, a mučili su ga stavljajući mu najlonsku vrećicu na glavu, da bi im otkrio gdje skriva novac i dragocjenosti. No, ovaj poštovani prosvjetni radnik nije imao veliku ušteđevinu. Živio je skromno kao i ostatak umirovljenika u BiH.

Napadači su uspjeli uzeti manju količinu novca, prije nego su napravili veliku premetačinu u kući. Po dolasku policije stari učitelj je bio živ, ali nije uspio kazati tko su napadači.

Iz policije su u Avazu dobili službene podatke o ovom predmetu, kao i uvjeravanje da je ovaj slučaj prioritet te da se krug oko ubojica zatvara.

– Dana 18. listopada 2020.godine oko 17. 50 sati u PS Bugojno je prijavljeno da je u ulici Hadžialića Ograda, općina Bugojno, od strane dvije nepoznate osobe u obiteljskoj kući fizički napadnut K.S. rođen 1934.godine, nakon čega su isti izvršili premetačinu stvari. Odmah po zaprimanju prijave na mjesto događaja izašli su službenici policije koji su u obiteljskoj kući zatekli povrijeđenog, te istog uputili u Dom zdravlja Bugojno, odakle je prevezen u Županijsku bolnicu Travnik – rekao je Hasan Hodžić, glasnogovornik MUP-a SBK.

Od trenutka saznanja da je Kolak umro saslušano je na desetke sumnjivaca, a pojedinci su i poligrafski testirani, no za sad nitko nije uhićen.

S druge strane porodica ubijenog Kolaka shrvana je od boli.

– Kome si ti mogao smetati. Čovjek koji je svoj život posvetio školi i djeci i izveo tolike generacije djece. Čovjek koji je završio fakultet kad se moglo samo sanjati poslije rata 1945. Čak si i moj učitelj bio. Poseban si bio i ostao. Čovjeka od 86 godina mogu samo tako pretući i polomiti sve na tebi samo monstrumi. Dragi moj striko, svi smo uz tebe. Cijela naša obitelj je potresena ovim činom. Srami se Bugojno, jer znaš tko su počinitelji, a šutiš – napisala je na Facebooku nećakinja ubijenog.

OGLASI

Loading