Select Page

Nepažljivo paljenje vatre i ovih dana stvara probleme posuškim vatrogascima

Nepažljivo paljenje vatre i ovih dana stvara probleme posuškim vatrogascima

Ponovo se posuški vatrogasci muče s požarima na području općine Posušje. Danas je gorjelo u Tribistovu, u zaseoku Oreči, gdje je nepažnjom vlasnika jedne vikendice vatra ostala neugašena te se proširila na okolna područja.

Inače, zadnjih desetak dana jako je puno požara na području naše županije zbog čeka je Stožer civilne zaštite općine Posušje više puta apelirao na neoprezno ponašanje s vatrom. Protekloga tjedna apelirala je i Uprava civilne zaštite ŽZH, jer je samo tijekom prvog vikenda u mjesecu travnju na području naše županije zabilježeno više od dvadeset požara.

Posebno se skreće pozornost stanovništvu, ako zbog spaljivanja korova nastane požar koji bi za posljedicu imao veću materijalnu štetu ili opasnost za ljudske živote, da su za to u skladu s Kaznenim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine  predviđene kazne zatvora ili novčane kazne. Pridržavajte se zakonskih odredbi, ne palite vatru na nedopuštenim mjestima, ne ostavljajte upaljenu vatru bez nadzora, ne uništavajte prirodu i okoliš, jer vaša mala nepažnja može imati nesagledive posljedice, za koje možete i kazneno odgovarati. Vatrogasci su nam sada potrebni u borbi protiv korona virusa te svojim neodgovornim ponašanjem dodatno otežavate našu borbu sa širenjem virusa.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading